Blog: Ga iets doen waar de wereld mooier van wordt

Blog: Ga iets doen waar de wereld mooier van wordt

Een weblog van Jolanda Rosloot. Zij is opleidingsmanager bij kasgroeit.nl. Jolanda schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Vanuit Kasgroeit schrijf ik regelmatig een blog voor Goedemorgen. Ik zit klaar achter mijn laptop om te starten, maar waar zal ik over schrijven? Wat is er nu belangrijk op het moment dat er mensen op de vlucht zijn voor het geweld in Oekraďne. De onzekerheid die er heerst over hoe dit conflict verder gaat. Werkt de de-escalatie. De handel met Rusland valt stil, de gasprijs stijgt, een enorme vluchtelingenstroom is op gang. Alles staat op zijn kop. In mijn achterhoofd herhaal ik steeds de uitspraak die ik van de week in de krant las: "Piekeren heeft geen zin, ga gewoon maar iets concreets doen, iets waar de wereld mooier van wordt".
Wat doen wij waar de wereld iets mooier van wordt?

Ik stel mijzelf de vraag: wat doen wij bij Kasgroeit waar de wereld een beetje mooier van wordt? Dagelijks zetten wij ons in om werkgevers en werknemers in de glastuinbouw te adviseren over werken, leren en ontwikkelen. We brengen bedrijven en studenten bij elkaar voor stages, helpen bij het invullen van vacatures, adviseren op het gebied van scholing en leren op de werkplek. Allemaal thema's waar werknemers en werkgevers blij van worden. En wijzelf ook. Want dit zorgt voor een prettige omgeving om in te werken.

Leren op de werkvloer
Daarnaast draaien dit voorjaar de workshops 'Leren op de werkvloer'. In deze workshops krijgen leidinggevenden tips en tricks hoe ze medewerkers kunnen laten meegroeien met het bedrijf en hoe je een leergierige sfeer creëert op je bedrijf. We gaan op een praktische manier aan de slag met deze onderwerpen. Inmiddels is de eerste workshop achter de rug, en natuurlijk ging het gesprek over Oekraďne en hoe gaat het nu verder in de tuinbouw. Maar daarnaast was iedereen ook actief aan de slag en zie je een enorme energie om het elke dag een stukje beter te doen. Het was zeer inspirerend om erbij te zijn.

PO-expertise groepen
Met de PO-expertise groepen is er een bijeenkomst geweest over het voeren van gesprekken in lastige situaties, zoals bijvoorbeeld ontslag, grensoverschrijdend gedrag en disfunctioneren. De insteek was het voeren van een goed gesprek, hoe bereid je het gesprek voor, wat zeg je wel, wat zeg je niet, hoe ga je om met de emotie van de ander. Met behulp van een rollenspel werden de verschillende situaties besproken en geoefend. We zijn 'ook al was het online' lekker praktisch aan de slag geweest. De volgende bijeenkomst staat alweer op de rol voor mei. Het blijft mooi om te zien hoe de deelnemers elkaar steeds weer inspireren.

Natuurlijk speelt ook bij mij de vraag nu vooral omtrent Oekraďne 'wat voor concreets kan ik doen waar de wereld mooier van wordt?' Ik bekijk de vele initiatieven en bedenk me hoe ik hierin mijn bijdrage kan doen. Dat doet iedereen toch op dit moment?

Wat ga jij doen waar de wereld iets mooier van wordt?Bron: Jolanda Rosloot

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v