Zonnestroomsubsidie-avond voor ondernemers

Zonnestroomsubsidie-avond voor ondernemers

In navolging van het succes van de zonnestroomsubsidie-avond van februari vorig jaar, zal SolarNRG op 23 september in Poeldijk een info-avond houden die zich naast SDE++ richt op subsidies waar ook kleinere ondernemers voor in aanmerking komen. Diverse specialisten zullen deze avond hun kennis en ervaringen met SDE++, andere mogelijke subsidies en zonnepanelen delen.

Welke andere mogelijke subsidies zijn er dan? De twee belangrijkste zijn momenteel
de EIA (Energie?investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheids-investeringsaftrek), met respectievelijk een budget van € 149 en € 382 miljoen. Gevolgd door de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Allemaal gebaseerd op een investeringsaftrek, die ondernemers kunnen aftrekken van de winst.

5 miljard SDE++ in voorjaarsronde
De SDE++ is op dit moment zonder twijfel nog steeds de meest belangrijke subsidie. In de aankomende openstellingsronde, die duurt van 5 oktober 9.00 uur tot 8 november 17.00 uur, is er 5 miljard euro beschikbaar. Dit is evenveel als in 2020, met het verschil dat er dit jaar maar een ronde is, in plaats van twee. Ondernemers doen er dan ook goed aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven.

Zonnestroomsubsidies
"Een noodzakelijke tool", volgens Marco van Veen, CEO SolarNRG. "Aan een subsidie zonder zonnepanelen heb je niks, maar aan zonnepanelen zonder subsidies ook niet. Het een versterkt het ander." Afgelopen jaar heeft SolarNRG alleen al zo'n 130 SDE+ subsidies aangevraagd en die zijn voor honderd procent gehonoreerd. Een enorme impuls voor de duurzaamheid van Nederlandse ondernemers dus. Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets. SolarNRG neemt het gehele advies, het rekenwerk en de uiteindelijke subsidieaanvraag op zich.

AGF en agrarische sector
De AGF en agrarische sector hebben volgens Marco nog een extra voordeel. "Zonnestroom sluit naadloos aan op het koelcelgebruik. In de winter, wanneer de zonnepanelen het minst opbrengen, is het kouder in de hal en hoeft er dus ook minder gekoeld te worden. Wanneer in de zomer de koelmotoren harder moeten draaien, is de opbrengst van de zonnepanelen veel hoger, waardoor het verschil in stroomgebruik opgevangen kan worden." Er zijn nog tal van AGF en agrarische bedrijven die hun dakoppervlakte niet gebruiken. "Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no?brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter."

Aanmelden kan hier

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v