Zonnepark op zee ingezet voor teelt van zeewier

03-12-2020    09:41   |    AgriHolland

De bedrijven Oceans of Energy en The Seaweed Company werken samen en maken sinds kort 12 kilometer uit de kust van Scheveningen gebruik van dezelfde ruimte op zee om zowel zonne-energie op te wekken als zeewier te kweken.

The Seaweed Company is in 2018 opgericht en richt zich op het ontwikkelen van producten uit zeewier voor mens, dier en plant en op het produceren van zeewier op commerciële schaal. Het bedrijf heeft eigen productielocaties in Ierland, Marokko, India en Nederland.

Voor Nederland ligt de toekomst van grootschalige zeewierteelt binnen windparken, en dit is de eerste keer dat zeewier in deze omvang wordt gekweekt op de Nederlandse Noordzee. Het bedrijf heeft een zeewaardig teeltsysteem ontwikkeld dat jaarlijks naar verwachting 15.000 kilo zeewier produceert en 1,8 ton CO2 opneemt.

Oceans of Energy is een Nederlands bedrijf dat in 2016 werd opgericht. Het bedrijf heeft nu op twee locaties met zonnepanelen in de Noordzee. De verwachting is dat op deze tweede, verder uit de kust gelegen Noordzee-locatie het systeem golven van 13 meter zal moeten trotseren. Indien dit lukt, houdt dit in dat het systeem klaar is voor realisatie van gecombineerde offshore zon en wind-projecten met een capaciteit van 100 tot 5.000 megawatt per project.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws