'Wij geven gewas wat het echt nodig heeft'

'Wij geven gewas wat het echt nodig heeft'

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat 80 Acres Farms de tuinbouw opnieuw uitvindt door de grootschalige toepassing van vertical farming. Dat zegt Mike Zelkind, CEO en mede-oprichter van het bedrijf in de digitale nieuwsbrief van GreenTech.

"Nederlandse telers hebben geleerd hoe ze de best mogelijke gewassen kunnen telen binnen de natuurlijke  omstandigheden waarmee zij te maken hebben. Maar die teeltrecepten zijn niet per definitie ook het beste voor de genetica van de plant; ze zijn het beste om die gewassen onder die specifieke omstandigheden te optimaliseren", aldus Zelkind.

"80 Acres Farms heeft geen variabele omstandigheden. We kunnen zelf bepalen hoeveel de temperatuur moet dalen. Het draait er allemaal om dat we het gewas geven wat het nodig heeft. Kan de tomaat van 80 Acres Farms compleet anders en zoeter smaken? Absoluut! Dat kunnen we gemakkelijker en goedkoper bereiken. Als je eenmaal de infrastructuur hebt aangelegd, kost het niets om de controle over het gewas te behouden. Ja, als je de dingen op dezelfde manier blijft doen als je altijd deed, dan is vertical farming veel te duur. Maar wie zegt dat je alles op dezelfde manier moet blijven doen? Wij doen het anders en daar zijn we succesvol in. Voor ons is dit de toekomst van de tuinbouw.??"

Lees hier het volledige interview met Mike Zelkind

Bron: GreenTech

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v