'Wees trots op tuinders'

22-03-2019    09:59   |    Goedemorgen

De Nederlandse land- en tuinbouw is niet verschrikkelijk. Dat betoogt Marc Calon, voorzitter LTO Nederland, in een opiniestuk in het AD van gisteren. Hij schrijft dat populisten en doemdenkers onze land- en tuinbouw in gevaar brengen.

Volgens Calon moeten we juist trots zijn op de boeren en tuinders van Nederland. Hij wijst de lezer op de aandacht voor het milieu, klimaat en dieren waarmee voedsel geproduceerd wordt en schrijft over de economische waarde van de voedsel- en landbouwsector. 
Calon: 'Volgens de milieuextremisten moeten we stoppen met veehouderij en moeten onze boeren en tuinders terug nar het ot- en sienmodel. Ze negeren dat we in 2050 zo'n 10 miljard mensen op deze aarde moeten voeden.' De LTO-voorzitter geeft toe dat er uitdagingen zijn, maar dat boeren en tuinders die samen met andere organisaties aangaan. Daarom is het belangrijk de hand uit te steken naar deze producenten.

Lees het volledige artikel in het AD van 21 maart (voor abonnees)  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lagere boete voor Bayer

De boete die het Duitse chemieconcern Bayer moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van het veelvuldig gebruik van het...

Update Spoorboekje Banenafspraak

32% van de leden van Glastuinbouw Nederland heeft aangegeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. 24% geeft aan...