VPN stippelt duurzaam beleid substraatsector uit

25-03-2021    10:10   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland (VPN) vertegenwoordigt ruim vijfennegentig procent van de potgrond- en substraatfabrikanten in Nederland. De belangrijkste thema's voor de sector zijn gebundeld in een beleidsvisie.

De leden van de VPN zijn internationaal georiënteerde en gecertificeerde bedrijven. Alle leden van de VPN zijn aangesloten bij RHP, het keurmerk voor substraten. Namens hen stippelt de VPN een beleid uit dat zich richt op duurzaamheid en dat de toekomst van de branche moet garanderen.

Ted Vollebregt van Klasmann-Deilmann is secretaris in het bestuur van de VPN. Ben van der Geest van Horticoop is penningmeester. Het bestuur van de VPN zet de beleidslijnen uit en maakt voorstellen voor de ledenvergaderingen. De VPN wordt ondersteund door het bureau MZ Organisatie en Secretarieel Management, MZ. Vanuit MZ vindt begeleiding en coördinatie van processen binnen de VPN-organisatie plaats.

De doelen van de VPN richten zich op thema’s zoals Duurzaamheid, MVO, Communicatie en Onderzoek. Jaarlijks worden deze doelen getoetst door middel van een enquête. Op die manier blijven de behaalde resultaten en de tevredenheid daarover meetbaar, zodat de VPN zich voortdurend kan door ontwikkelen.

Bekijk hier de nieuwe beleidsagenda


Dit bericht werd eerder gepubliceerd op Goedemorgen, maar wordt nog een keer onder de aandacht gebracht vanwege het actuele horti thema Substraat.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Radijs scoort!

Dat de medewerkers van radijskwekerij Ortolanda een aardig balletje kunnen trappen, werd wel duidelijk tijdens...