Update Factsheets De Groene Stad

Update Factsheets De Groene Stad

Stichting De Groene Stad publiceert een volledig herziene versie van de bekende factsheets. Al jaren bieden de factsheets een breed overzicht van allerlei wetenschappelijk bewezen meerwaarden van groen, aangevuld met aanbevelingen.

Onder groen wordt in deze alles verstaan van kamerplanten tot groene wanden en van bollen en vaste planten tot heesters en bomen. De samenstellers, voornamelijk wetenschappers van Wageningen University & Research zijn redactioneel verantwoordelijk voor de grote update.

Welke werking heeft de aanwezigheid van groen op de ligduur van patiënten in een ziekenhuis? Is er een relatie tussen het ervaren van straatoverlast en de aanwezigheid van groen? Kunnen we de betrokkenheid van de buurtbewoners vergroten met de openbare inrichting? Het zijn inzichten die in de factsheets naar voren komen.

Binnen, aan, op en rondom gebouwen
Er zijn specifieke factsheets voor de thema's leren, wonen, werken en zorg. Een vijfde, algemene factsheet focust op overkoepelende effecten van groen, als waterhuishouding, biodiversiteit, vastgoedwaarde en geluid. De onderzoeken en resultaten hebben betrekking op binnen en buitengroen. Tevens raken de factsheets dimensies aan als daken en gevels.

Vrij beschikbaar
De factsheets zijn vrij beschikbaar via degroenestad.nl/factsheets. Dezelfde website biedt via degroenestad.nl/facts ook de mogelijkheid om losse facts te bekijken en deze ook snel te filteren op onderwerp.

Uitgever van de factsheets is De Groene Agenda. Dit is een kennis- en onderzoeksprogramma van Royal FloraHolland, De Groene Stad en Wageningen University & Research en wordt mogelijk gemaakt door Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v