'Uitzendbureaus in beeld': Green People Recruitment

13-02-2018    09:08   |    Goedemorgen

Ruim 35 procent van de kosten van een teler bestaat uit arbeid. Veelal wordt gebruik gemaakt van uitzendbureaus. Goedemorgen sprak met diverse bureaus over de toekomst van het fenomeen ‘uitzendkracht’ in de glastuinbouw. Dit keer Green People Recruitment: “Behoefte aan hoger opgeleide mensen.”

Green People Recruitment heeft binnen de Agri & Food sector veel ervaring op het gebied van werving & selectie, uitzenden en detacheren van mbo-, hbo-, en wo opgeleid personeel. “Wij zoeken mensen in nichemarkten, zoals teeltadviseurs, bedrijfsleiders, teeltmanagers, veredelaars en consultants, in de tuinbouwsector door heel Nederland. We hebben een grote database met kandidaten uit de sector, maar we zijn met name actief met headhunten in de markt”, aldus directeur Marco Janssen.

Het bureau werkt samen met diverse gespecialiseerde opleidingen in binnen- en buitenland. “Zo zijn we partner van de HAS Hogeschool”, vertelt Janssen. “Deze opleidingen spelen goed in op de vraag in de markt en zijn in staat om ook studenten aan te trekken die geen agrarische roots hebben, door de opleidingen aantrekkelijker te maken. Dat is een positieve ontwikkeling voor de sector.”

Green People Recruitment rekruteert specialisten uit de sector, het bureau is niet op zoek naar zij-instromers, zegt de directeur. “Buitenstaanders hebben niet de kennis en vaardigheden die gevraagd worden door onze opdrachtgevers en kennen de sector in de regel toch minder goed, maar een uitzondering bevestigt de regel. Onze opdrachtgevers hebben niets aan kandidaten die denken dat sla uit een zakje komt.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws