'Uitstel wietvergunningen'

'Uitstel wietvergunningen'

Het ministerie van VWS moet wachten met het afgeven van de vergunningen aan deelnemers van het wietexperiment. Dat verzoek zou de rechtbank bij het ministerie hebben neergelegd na de rechtzaak die was aangespannen door enkele niet ingelote initiatieven, zo laten betrokkenen aan Goedemorgen weten.

De aspirant wiettelers maakten eerder bezwaar tegen de loting omdat er volgens hen grove fouten zijn gemaakt in de procedure rondom het Experiment Gesloten Coffeeshopketen, ook wel het wietexperiment genoemd.

Volgens de groep heeft het ministerie de ingediende aanvragen van kandidaten onzorgvuldig beoordeeld. Hierdoor hebben meerdere partijen ten onrechte deelgenomen aan de loting van 3 december 2020, waar tien telers werden geselecteerd om deel uit te maken van het project.

Hoewel de rechter eerder oordeelde dat de loting niet onrechtmatig was, zou toch aan het ministerie van VWS zijn gevraagd om de vergunningen nog niet af te geven en de kwestie goed te onderzoeken, zo laten betrokkenen aan Goedemorgen weten. Mogelijk volgt toch nog een nieuwe loting waaraan alle partijen die aan de voorwaarden voldoen alsnog kunnen deelnemen. Zeker is in ieder geval dat er nog altijd geen duidelijkheid is.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v