Pirimor rook tot half 2015 te gebruiken

18-12-2014    10:07

LTO Glaskracht Nederland geeft aan dat Pirimor rookontwikkelaar (5793 N) op basis van de werkzame stof pirimicarb onlangs een herregistratie heeft gehad. Daarbij is het etiket wel aangepast. Er staat een opgebruiktermijn in van tot juli volgend jaar.

Op het nieuwe etiket is een maximaal aantal toepassingen van twee keer per 12 maanden vastgesteld. Ook zijn emissiebeperkende maatregelen opgenomen door het voorschrijven van zuivering van drain- drainage- en filterspoelwater vóór lozing uit kassen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Er is een aflever- en opgebruiktermijn vastgesteld van een beperkte periode. De aflevertermijn bedraagt 4 maanden, tot 1 april 2015. Waarna een opgebruiktermijn voor eindgebruiker is vastgesteld van 8 maanden tot 1 juli 2015.

Pirimor rookontwikkelaar (5793 N) blijft door de herregistratie toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelten van aardbei, sla, andijvie, veldsla, augurk, courgette, komkommer, vruchtgroenten van de Cucurbitaceae met niet eetbare schil, tomaat, paprika, Spaanse peper, aubergine, kruidenteelt vers of gedroogd, bloembollen bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen, en vaste planten, alsmede in bewaarplaatsen voor bloembol- en bloemknolgewassen.

Bekijk hier het wettelijk gebruiksvoorschrift van Pirimor rookontwikkelaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meer gas uit Noorwegen

Noorwegen gaat meer gas aan Europa leveren om de forse stijging van de energieprijzen te keren. Het Noorse...

Instagram: IJskoude kas?

KG Greenhouses is momenteel bezig met een project in IJsland. Daar bouwt het bedrijf een kas van 3.500 m2....