Tomaatjes voor de zorg

Tomaatjes voor de zorg

De medische zorgverleners van Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Reinier de Graaf in Delft en Haga in Den Haag werden eerder deze week getracteerd op duizenden culinaire tomaatjes in feestelijke verpakking. De artsen en verplegend personeel krijgen er receptkaarten bij er om een lekkere en gezonde maaltijd mee te maken.

"Deze zorgverleners zijn onze sterren en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet", stelt Henri Lambriex, algemeen directeur van tomatenteler RedStar uit het Zuid-Hollandse De Lier. "We vinden het belangrijk om onze waardering te laten zien. De uitdrukking 'zeg het met bloemen', gaat voor ons niet op, daar zijn we niet de juiste teler voor, dus zeggen we het met tomaatjes. De lekkerste en meest luxe uit onze kassen. Deze drie ziekenhuizen liggen in de regio waarin onze medewerkers wonen en werken. Hoewel wij nog geen corona-zieken hebben gehad, zijn we dankbaar dat we op zulke toegewijde zorgverleners mogen rekenen. Bovendien hebben we gemeen dat ook wij mensen gezond willen houden. Tomaten zijn supergezond. Ze zitten bomvol vitamine C, carotenen, vitamine 1, vitamine B2 en vitamine B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium."

Eerder toonde RedStar ook respect voor beroepschauffeurs die tijdens de eerste weken van de coronacrisis dag en nacht werkten om supermarkten te bevoorraden. Lambriex: "In de kranten las ik dat chauffeurs als ze komen laden of lossen bij bedrijven niet mogen uitstappen, niet even mogen plassen en met de nek worden aangekeken. Daar schrok ik van. Deze jongens doen hun best om alle groothandels en supermarkten te bevoorraden. Die moet je koesteren. Omdat alle wegrestaurants net als alle andere horeca op slot moest, hebben we besloten om onze truckers te verwelkomen met een lunchpakket. Natuurlijk met tomaatjes. Ook hebben we een speciale wc- en doucheruimte voor ze, die we voortdurend schoon houden, zodat ze comfortabel een sanitaire stop kunnen maken."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v