Team Koala wint Autonome Challenge

04-07-2022    10:50   |    Goedemorgen

Het Amerikaanse team Koala is uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van de Autonomous Greenhouse Challenge van Wageningen University & Research (WUR) in Bleiswijk. Het team bestaat uit start-up Koidra en onderzoekers van Cornell University. Teamcaptain Kenneth Tran leidde ook het winnende team van de eerste editie van de challenge.

De winnaar werd eind vorige week bekend gemaakt tijdens een publiek live-event bij Wageningen U&R in Bleiswijk. De stream van het evenement was te bekijken via het YouTube-kanaal van de businessunit Glastuinbouw en Bloembollen.

In deze derde editie van de competitie hebben vijf internationale teams van over de hele wereld een slagewas geproduceerd met behulp van een volledig autonoom algoritme. Met de laagst haalbare inzet van middelen als energie en CO2 en de productie van maximaal goede kwaliteit kroppen sla hebben zij de nettowinst geoptimaliseerd.

Elk team had de beschikking over een hightech kascompartiment van Wageningen University & Research in Bleiswijk om sla te telen. De teams hebben hun eigen AI-algoritmen gemaakt. Deze algoritmen hebben volledig autonoom de instellingen bepaald voor temperatuur, hoeveelheid daglicht en kunstlicht, verwarming, CO2-concentratie en teeltgerelateerde parameters zoals gewasdichtheid, tussenafstanden en oogstdag. Naast de standaard kassensoren hadden de teams toegang tot beelden van een Realsense 3D-camera en specifieke sensoren van de sponsors Sigrow en Ridder. Sommige teams hebben eigen sensoren toegevoegd om input te leveren voor hun algoritme.

Team Koala won de wedstrijd. Teamcaptain Kenneth Tran was ook leider van het winnende team Sonoma in de eerste uitdaging. Het team bestond uit de start-up Koidra, opgericht na de eerste challenge en onderzoekers van Cornell University. Koala stond afgelopen zomer ook op de eerste plaats tijdens de online challenge en kreeg daarom een ​​wildcard voor de competitie. Het is nu duidelijk dat het team aan de hoge verwachtingen kan voldoen. De ambitie van Team Koala is om de kassenbouw vooruit te helpen met een intelligente automatiseringstechnologie die schaalbaar is voor boerderijen, gewassen en zelfs breder voor procesgebaseerde productie-industrieën.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws