Spint- en galmijt bestrijden met Naturalis-L en Heliosol

11-05-2021    10:23   |    Goedemorgen

Met het zonnige weer van de afgelopen dagen kunnen de temperaturen in de kas behoorlijk oplopen. Hierdoor ontwikkelt zich een aanwezige spint- en/ of galmijtenpopulatie vaak razendsnel. Zo snel zelfs dat de aanwezige nuttige insecten het niet bij kunnen benen en er behoefte is aan een aanvullende selectieve correctiebespuiting. Dit gaat erg goed met Naturalis-L in combinatie met Heliosol, geeft HortiPro aan.

Naturalis-L is gewasbeschermingsmiddel van natuurlijke oorsprong (GNO) op basis van een insect parasitaire schimmel (Beauveria bassiana-stam ATCC 74040) met een bijzonder goede werking op een groot aantal soorten spint- en galmijten. ( kasspint-, anjerspint- & tomatengalmijt etc.)

"Naturalis-L werkt op basis van contact. Het is dus uitermate belangrijk de te bestrijden spint- en galmijten goed te raken. Door de oliedispersie (OD) formulering van Naturalis-L wordt het spinsel dat nimfen en adulten van de spint- en galmijten produceren afgebroken, waardoor de Beauveria-schimmel beter contact kan maken met het te bestrijden insect. Daarnaast bevorderd de oliedispersie de uitvloeiing van de spuitoplossing wat ook de raakkans verbeterd. De olie die in Naturalis-L gebruikt wordt is een erg milde olie waarvan nagenoeg geen schade te verwachten is. Dat neemt niet weg dat bij geen ervaring een proefbespuiting wordt geadviseerd."

Naturalis-L is erg breedwerkend (spint- & galmijten, witte vlieg, trips en wolluis) en is goed in te passen in een geïntegreerd systeem. Nuttige insecten ondervinden niet of nauwelijks een nadelig effect van een bespuiting met Naturalis-L. Naturalis-L mag toegepast worden in de bedekte teelt van kleinfruit, (aardbei, bessen, druiven en braam- & framboosachtigen) sierteeltgewassen en vruchtgroenten.

"Heliosol is een 100% natuurlijke uitvloeier op basis van terpenen uit dennenhars en heeft een flinke toegevoegde waarde bij spint- en galmijtbestrijdingen met Naturalis-L. Door de toevoeging van Heliosol wordt er een hele mooie homogene spuitoplossing verkregen die erg mooi uitvloeit en hierdoor op plekken komt waar de spint- en galmijten zich schuilhouden."
 
Voor een goede spint- en galmijtenbestrijding adviseert HortiPro van Naturalis-L en Heliosol 150 ml op 100 liter water te doseren en de bespuiting in de vroege ochtend of late middag/ begin van de avond uit te voeren. De beste effecten worden verkregen bij een blokbespuiting van 3 bespuitingen met een interval van 5-7 dagen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Schuimdesinfectie

ACTUEEL HORTI THEMA - HortiHygienz biedt op haar website diverse video's met betrekking tot hygiëne. In het...