SLIM-subsidie moedigt leren en ontwikkelen aan

SLIM-subsidie moedigt leren en ontwikkelen aan

De manier waarop we werken verandert. Ook in het mkb. Om wendbaar en toekomstbestendig te blijven, is het ontwikkelen van de organisatie én het personeel erg belangrijk. De overheid helpt het mkb met een speciale subsidieregeling: de SLIM-regeling. Vanaf woensdag 1 juni is het voor samenwerkingsverbanden in het mkb en grote bedrijven in de land- en tuinbouw, horeca en recreatie weer mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen.

De SLIM-subsidie is bedoeld voor ondernemers die willen meegaan met de ontwikkelingen in hun sector. Ondernemers die leren en ontwikkelen op de werkvloer aanmoedigen en investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van hun mensen. En zo in hun bedrijf.

SLIM-subsidie: praktische voorbeelden
Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor het doorlichten van hun onderneming of voor loopbaan- en ontwikkeladviezen voor hun mensen. Ook biedt de SLIM-subsidie ruimte voor plannen om mensen aan te moedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door een bedrijfsschool op te zetten. Tot slot kunnen ondernemers de SLIM-subsidie gebruiken om iemand een werkervaringsplaats aan te bieden. In de Menukaart SLIM-regeling op hoewerktnederland.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Voor wie
Van 1 juni t/m 29 juli 2022 kunnen samenwerkingsverbanden van twee of meer mkb-ondernemingen en grote bedrijven in de land- en tuinbouw, horeca en recreatie SLIM-subsidie aanvragen. Op 1 september opent de SLIM-subsidie ook voor individuele mkb-ondernemingen.

  • Voor samenwerkingsverbanden geldt een maximum van € 500.000 SLIM-subsidie, per partner maximaal € 200.000.
  • Grote bedrijven in de horeca en recreatie kunnen maximaal € 200.000 aan SLIM-subsidie ontvangen. Voor grote bedrijven in de landbouw geldt een maximum van € 20.000.


Martijn Spekman van Codename Future is één van de ondernemers die eerder een SLIM-subsidie aanvroeg. "De SLIM-regeling heeft ons geholpen om - samen met onderwijsinstellingen en mkb-bedrijven - de digitale bedrijfsschool te starten. Daarmee dagen we onze mensen uit iedere dag vijf minuten te besteden aan microlearning om hun vaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij elke dag een stapje beter in hun werk."

SLIM-subsidie aanvragen
Voor u SLIM-subsidie kunt aanvragen, moet u zich registreren als aanvrager. Dat kan nu al via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid. Let op dat u zich registreert als het juiste type aanvrager.

Een volledige aanvraag bestaat vervolgens uit een aantal verplichte bijlagen, afhankelijk van het type aanvrager. Voor samenwerkingsverbanden zijn dit bijvoorbeeld een e-formulier, mkb-verklaring, de-minimisverklaring, activiteitenplan, begroting, samenwerkingsovereenkomst en eventueel een schriftelijke machtiging. Aanvragen worden direct op volgorde van binnenkomst behandeld, de loting is afgeschaft. Dat is mogelijk omdat er voldoende SLIM-subsidie beschikbaar is.

Kijk voor meer informatie op hoewerktnederland.nl/campagnes/slim-subsidie.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v