Sessies vervolgaanpak Floriday gestart

Sessies vervolgaanpak Floriday gestart

Afgelopen weken vonden de eerste sessies van Royal FloraHolland met marktpartijen plaats over de vervolgaanpak voor de implementatie van Floriday. Doel van de gesprekken is vast te stellen welke functionaliteiten nog noodzakelijk zijn voor gebruikers om met Floriday te werken en wat we kunnen verbeteren. In de eerste drie sessies werd met ongeveer dertig softwareleveranciers gesproken.

"Deze en komende weken vinden deze sessies ook plaats met de Ledenraad, de FPC-voorzitters, Blueroots, Plantform, Flora Futura, VBW en SLB. Op basis van deze gesprekken stellen we een aanpak op waarmee gebruikers en softwareleveranciers voldoende tijd krijgen om Floriday goed te kunnen implementeren", aldus Royal FloraHolland.

De sessies bestonden uit twee onderdelen: het delen van zorgen en verbeterpunten, gevolgd door het bespreken van essentiële functionaliteiten voor het platform en welke daarvan volgens de deelnemers voorrang zouden moeten krijgen. Zo werd in deze sessies gesproken over de onderlinge samenwerking, de betrokkenheid van softwareleveranciers bij de ontwikkeling van Floriday, de behoefte aan een duidelijke roadmap en planning.

Intensieve samenwerking nodig
André van der Linden, CIO Royal FloraHolland, benadrukt het gezamenlijk belang dat Royal FloraHolland en softwareleveranciers hebben: "Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun eerlijke input. Alle partijen in de sector, inclusief de softwareleveranciers, zijn onmisbaar voor een goede implementatie van Floriday. Intensieve samenwerking met alle partijen in de markt is in het belang van onze leden, kopers en klanten van de softwareleveranciers. Ik zie in dat ik niet voldoende heb geďnvesteerd in de relatie met de softwareleveranciers. De conclusie is dat ik in de toekomst meer met hen in gesprek moet gaan."

De output uit de sessies van deze weken wordt meegenomen in de totale lijst die onderdeel wordt van de vervolgaanpak. André van der Linden: "Het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk keuzes moeten maken. Naast het verder uitwerken van bepaalde functionaliteiten is een belangrijk uitgangspunt voor onze aanpak dat kwekers, kopers en softwareleveranciers voldoende tijd krijgen om Floriday zorgvuldig te implementeren. De intentie is om eind maart met een breed gedragen aanpak naar buiten te komen."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v