Priva richt joint venture op voor indoor farming

10-06-2019    20:57   |    Goedemorgen

Priva heeft samen met 80 Acres Farms en de Engelse beursgenoteerde online-retailgigant Ocado Group (LSE: OCDO) een joint venture opgericht voor indoor farms; Infinite Acres.

Het is het eerste bedrijf dat op grote schaal en wereldwijd kant-en-klare indoor farming faciliteiten levert en zelfs de operatie ervan volledig uit handen kan nemen. "Maximale opbrengst en kwaliteit, direct van ‘het land’ en binnen no time in de supermarkt", aldus Priva. 

Infinite Acres heeft inmiddels de aandacht getrokken van diverse investeerders en tuinbouwondernemers, die brood zien in indoor farming en plannen hebben om wereldwijd bedrijven neer te zetten voor het telen van gewassen zoals sla, kruiden, tomaten en komkommers.

Priva heeft per direct alle activiteiten in de ontwikkeling en productie van turnkey oplossingen voor indoor farms overgedragen aan Infinite Acres en blijft aan het nieuwe bedrijf verbonden als primaire toeleverancier van technologie en services voor de procesautomatisering van de indoor farms.

“We zijn er trots op dat deze belangrijke ontwikkeling gebaseerd is op Nederlandse kennis van zowel de tuinbouw- als de gebouwautomatisering. Opnieuw blijkt dat Nederlandse technologie wereldwijd toonaangevend is,” zegt Meiny Prins, CEO van Priva. “Maar Infinite Acres kan het niet alleen. In de internationale tuinbouw zijn we al gewend om samen te werken en dat zie je terug in de manier waarop deze nieuwe onderneming gaat werken. Niet alleen met de oprichtende bedrijven, maar met iedereen die iets kan en wil toevoegen. Door bedrijven en technologieën samen te brengen kunnen we het verschil maken in een wereld die vraagt om integrale oplossingen voor de problematiek die de verstedelijking met zich meebrengt.”

Toonaangevende spelers
Priva benadrukt dat samenwerking tussen toonaangevende (technologie)spelers in deze nieuwe markt belangrijk is voor het creëren van schaalbaarheid en schaalgrootte. Dat is nodig om te kunnen voorzien in de vraag van deze gigantische groeimarkt. Het bedrijf heeft al voor de formele oprichting ervaring opgedaan in een aantal wereldwijde projecten met verschillende samenwerkingspartners, waaronder Signify en Logiqs. 

Infinite Acres presenteert zich voor het eerst officieel tijdens GreenTech 2019.
 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...