Podcast: Red de lente!

Podcast: Red de lente!

In samenwerking met het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) werkt wetenschapsjournalist Dirk de Bekker de afgelopen tijd hard aan een nieuwe podcast serie waarbij de impact van bestrijdingsmiddelen op mens en milieu onder de aandacht wordt gebracht. Kwekers, telers, onderzoekers, adviseurs, natuurliefhebbers en consumenten komen aanbod. Met een positieve oproep tot actie voor natuur, milieu en biodiversiteit; red de lente!

Dirk neemt de luisteraar mee in een spannende zoektocht waarbij hij 'insiders' uitdaagt om in eenvoudige taal soms ingewikkelde vraagstukken toe te lichten. Zo spreekt hij ook intensief met Addenda kweker Piet Kuivenhoven. Als vierde generatie heeft Piet een goed beeld over de ontwikkeling in het gebruik van middelen in de sierteeltsector. Diverse vraagstukken komen aan bod. Wanneer is een product 'succesvol'? Hoe houd je de plant sterk? Met wat voor ziektes krijg je te maken en hoe ga je daar mee om? Piet vertelt hoe de integrale werkwijze van Addenda essentieel is en bijdraagt aan het redden van de lente.

Een kritisch gesprek
Er ontstaat een kritisch maar interessant gesprek tussen Dirk en Kwekerij Kuivenhoven waarin wordt onderzocht of we ook met minder bestrijdingsmiddelen kunnen werken. Kweker Piet Kuivenhoven en teeltspecialist Gerard van der Gaag spreken over de alternatieven die zij gebruiken, hoe zij geďnformeerd raken en of er kanttekeningen zijn bij de inzet daarvan.

In aflevering 5: Een smetteloze plant? beluister je het hele gesprek tussen Dirk en Piet wat is gehouden in Kwekerij Kuivenhoven. Je beluistert de gehele podcast via jouw favoriete streamingdienst en aflevering 5 op www.addenda.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v