OxyBull verder geoptimaliseerd

OxyBull verder geoptimaliseerd

Het OxyBull beluchtingssysteem van Agrona zorgt ervoor dat de zuurstofconcentratie in het water en het wortelmilieu optimaal is. Het systeem is verbeterd en heeft nu een sterkere pomp met een capaciteit van 60 m3/uur. Hierdoor kan er nog meer lucht in het water worden geblazen en is er meer beweging in het water, wat algengroei voorkomt.

Een hoog zuurstofgehalte in water is essentieel voor de ontwikkeling van planten. Om een optimale zuurstofinbreng te realiseren, passen glastuinbouwbedrijven het OxyBull beluchtingssysteem toe. "Een hoog zuurstofgehalte in het water is belangrijk", zegt glasgroenteteler Peter Aarts in Heusden. "Dit beluchtingssysteem zorgt daarvoor." Aarts teelt op steenwolmatten komkommers en herfsttomaten. Hij past het systeem toe in een silo waarvan het water bestemd is voor een afdeling waar altijd veel wortelproblemen door Pythium zijn. Toepassing van het beluchtingssysteem moet dat voorkomen.

Weerbaarder gewas
Het OxyBull beluchtingssysteem zorgt voor een gezond en vitaal gewas, dat het telen makkelijker maakt. De EC is stabieler, waardoor corrigeren minder nodig is. Een hogere plantbelasting of wisselende weersomstandigheden zijn ook minder snel een probleem, omdat het gewas in balans is en dus tegen een stootje kan. Bij een hoger zuurstofniveau is de opname van meststoffen ook beter.

Agrona, gespecialiseerd in waterbehandelingssystemen, heeft al veel OxyBull beluchtingssystemen aan tuinbouwbedrijven geleverd, zowel in Nederland als in het buitenland, vooral in Canada. Het bedrijf is vandaag, morgen en overmorgen ook te vinden op HortiContact.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v