Kopers tulpenbollen structureel misleid

15-10-2019    09:53   |    AD

Kopers van tulpenbollen op de Bloemenmarkt in Amsterdam en de zogenoemde Bloembollenboulevard langs de N208 in Lisse worden structureel misleid. Slechts 1 procent (Amsterdam) en 2 procent (Lisse) komt tot bloei. Bovendien blijkt dat in Amsterdam geen tulp overeenkomt met de foto op de verpakking, zo meldt het AD.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam en de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De gemeente Amsterdam, de KAVB en de gemeente Lisse hebben vandaag een brief gestuurd naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het verzoek de misstanden te onderzoeken en aan te pakken. De gemeente Lisse staat achter de melding.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de signalen die Amsterdam de afgelopen jaren kreeg van bewoners, ondernemers en de KAVB over misleiding bij de verkoop van tulpenbollen. Ook heeft de gemeenteraad hierover vragen gesteld aan het college.

Waarmaken
Ilse Griek, bestuurder stadsdeel Centrum: "De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over de misleiding van consumenten en het schadelijke effect dat dit heeft op het imago van de Bloemenmarkt en het imago van Amsterdam. Ik vind het belangrijk dat er eerlijke handel plaatsvindt en dat ondernemers hun verkoopbeloftes aan Amsterdammers en aan bezoekers waarmaken."

René le Clercq, algemeen voorzitter KAVB, noemt "de misleiding met tulpenbollen in Amsterdam en Lisse is een structureel probleem dat al zeker twintig jaar bestaat".Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Scherm dicht

Jasper den Besten, lector nieuwe teeltsystemen, stelt dat een scherm dichttrekken veel kan betekenen, zo meldt...

Coronaproof kantoor?

Het advies is nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar uiteindelijk gaan we ook weer terug naar...