Nieuwe generatie doekfilters

11-02-2019    08:47   |    Goedemorgen

ECOfilter introduceert een nieuwe generatie doekfilters: ECOfilter Gen2, een doorontwikkeling van het bestaande doekfilter. Doekfilters hebben inmiddels hun plaats binnen de glastuinbouw verworven. De filtertechniek zonder spuistroom past uitstekend binnen de huidig geldende zuiveringsplicht voor de glastuinbouw en bespaart aanzienlijk aan zuiveringskosten of andere investeringen.

Na de marktinstructie van het eerste doekfilter in 2015 is het snel gegaan. In alle soorten teelten worden de doekfilters naar grote tevredenheid toegepast. Dit succes is te danken aan de eenvoud qua werking van het doekfilter. Iedere teler begrijpt hoe het filter werkt en krijgt gelijk een beeld van zijn waterkwaliteit.

Besparing op lozingswater
Diverse telers hebben door het doekfilter ontdekt dat ze bepaalde larven en plagen in hun teelt hadden, die zich in hun drainwatersysteem hadden genesteld. Een probleem dat ze nooit kregen opgelost, omdat ze de bron niet konden gevonden. Of telers die voor het eerst hun mooie schone regenwater filteren en ontdekken dat hun bassin zwaar met algen, vissen en slib is vervuild.
Buiten deze bijkomende voordelen is de reden voor aanschaf van het doekfilter natuurlijk de besparing op lozingswater, ofwel gesloten met het watersysteem kunnen gaan telen. Doekfilters worden toegepast bij alle waterstromen in de glastuinbouw tot debieten van 100 m³/h.

Nieuwe serie ECOfilter Gen2 
ECOfilter heeft afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe serie doekfilters, die onder de naam ECOfilter Gen2 worden geïntroduceerd. De Gen2 is een doorontwikkeling van het bestaande doekfilter, waarbij naar optimalisatie van het ontwerp en seriematige productie is gekeken. De vier modellen van de Gen2 hebben filtercapaciteiten van 16, 34, 80 en 100 m3/h. 
Nieuw is dat er standaard twee programma's voor normaal drainwater of zwaar vervuild water in de microprocessorbesturing zijn opgenomen. Door selectie van het juiste programma wordt minder filterdoek verbruikt. De Gen2 is in staat om drijvend vuil te filteren en af te voeren. Bovendien zijn door de aangepaste bouwvorm zijn de aanschaf en de exploitatiekosten zeer gunstig.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuwe directeur KCB

Martien de Graaf heeft aangegeven om, na een loopbaan van meer dan 20 jaar, in mei van dit jaar te stoppen als...