Nieuwe besturing voor Hanging Basket System

Nieuwe besturing voor Hanging Basket System

Sinds het eerste Hanging Basket systeem 15 jaar geleden werd ontwikkeld, waarbij het (vloer)kettingbaansysteem de basis vormde, is het Hanging Basket systeem van Metazet FormFlex geëvolueerd tot een multi-inzetbaar transportsysteem dat door het gebruik van standaard elementen door de kweker tegenwoordig zelf geďnstalleerd kan worden. Dit maakt het systeem zeer flexibel, waardoor het vele vormen kan aannemen en geschikt is voor vrijwel alle nieuwe en bestaande kassen.

Bovendien kan de baan ook draaiende zakken, waardoor alle werkzaamheden aan de tweede teeltlaag op één plek zijn te verrichten. Door middel van diverse opties, zoals verlaagd ophangen en hulpliggerconstructies, kan maximaal gebruik gemaakt worden van de beschikbare ruimte. Zo heeft de ontwikkeling van het Hanging Basket systeem o.a. ook geresulteerd in een flinke arbeidsbesparing.

De evolutie van het Hanging Basket systeem naar een transportsysteem met standaard elementen, heeft er eveneens voor gezorgd dat bestellingen niet meer hoeven te worden afgehandeld als maatwerk. Met de huidige samenstelling van elementen kan de kweker in elke situatie zelf de gewenste hangbaan realiseren. Hierdoor kunnen van de verschillende elementen voorraden worden bijgehouden, waardoor het Hanging Basket systeem tegenwoordig direct uit voorraad leverbaar is.

Nieuwe besturing
Inmiddels zijn wereldwijd al ruim 1.000 Hanging Basket systemen geďnstalleerd. Dit heeft veel waardevolle feedback opgeleverd en daar is Metazet FormFlex mee aan de slag gegaan. De nieuwste ontwikkeling is een metamorfose van het besturingssysteem met veel oog voor 'overzichtelijke displays' en 'eenvoudige bediening'. Dit heeft o.a. geresulteerd in een vernieuwd watergeefschema, verbeterde snelheids- en olie-instellingen en aanvullende opties zoals 'twee teeltlagen', 'water by weight' en 'sectie-indeling door middel van RFID' (voor wanneer meerdere plantvariaties in één baan hangen). Met deze nieuwe besturing probeert Metazet FormFlex nóg meer flexibiliteit te leveren voor de verschillende behoeftes in de tuinbouw.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v