Morgen webinar arbeid over internationale werknemers

27-01-2021    10:05   |    Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland organiseert aanstaande donderdag, 28 januari, om 15.00 uur weer een webinar over arbeid. Dit webinar gaat over internationale medewerkers.

Veel gaat goed, maar niet alles. Het moet anders. Het kan anders. Maar hoe dan is de logische vervolgvraag. De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs heeft de handschoen opgepakt en een masterplan opgesteld. Daarover gaat deze online bijeenkomst, die wordt geleid door Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland.

In de glastuinbouw loopt in pieken het aantal werknemers in een jaar op tot 125.000 (2018). Het aantal flexibele krachten is 72% (90.000) van het totale aantal werkenden in een jaar en tenminste 80% (72.000) is internationale werknemer. Daarvan werken er ongeveer 38.000 jaarrond in de sector. Glastuinbouwondernemers zijn zich nadrukkelijk bewust van het grote belang van de internationale werknemer voor de sector. Zonder hen geen oogst. De ondernemers hebben er alle belang bij dat zaken goed worden geregeld en dat de mensen zich fijn voelen in de periode dat zij in Nederland zijn.

Klik hier voor meer informatie of om aan te melden


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...