Met ion specifiek telen op weg naar een nulemissie

04-12-2020    10:57   |    Glastuinbouwwaterproof

THEMA WATER - Als de voedingsoplossing steeds de optimale samenstelling heeft, kan dat tot hogere productie en betere kwaliteit leiden. Daarnaast wordt hierdoor de noodzaak tot lozen van drainwater verkleind, waardoor (nagenoeg) nulemissie steeds dichterbij komt.

Met ion specifiek telen nemen de mogelijkheden toe om in de nabije toekomst de substraatteelt verder te optimaliseren. Daarover gaat het webinar Water van donderdag 19 november.

Het verwerken van bemestingsinformatie vereist veel kennis en vergissingen hebben vergaande gevolgen voor de gezondheid van het gewas en de opbrengst en kwaliteit. Het huidige systeem van voeding doseren in de glastuinbouw gaat uit van aanpassingen eens per 7-14 dagen na analyse van een monster van de voedingsoplossing rond de wortels. De recente ontwikkeling van én een verbeterde ion specifieke meter én een digitaal beslissysteem (BemestingsadviesTool) maakt het mogelijk de bemesting te optimaliseren.

Voedingsoplossingen doorgemeten
De ion specifieke meetopstelling CELINE van The Sensor Factory draait nu bijna een jaar bij een tomatenteelt in Bleiswijk. Het onderzoek heeft zich gericht op: Kan CELINE betrouwbaar en nauwkeurig aanvoer en drainwater analyseren? En zijn kleine aanpassingen in voeding rond de wortel van invloed op de groei?

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws