Meer vraag ontzorging energiebeheer

16-07-2018    09:45   |    Goedemorgen

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vraagt een continue focus. Dit is soms lastig te combineren met andere werkzaamheden. Sinds kort is het voor tuinders mogelijk om zich met energiebeheer volledig te laten ontzorgen door AgroEnergy.

"Met deze nieuwe dienst springt AgroEnergy in op een groeiende behoefte vanuit de markt," aldus Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij het bedrijf. "We bieden onze klanten al veel producten en diensten aan, om hen te ondersteunen in hun energiezaken. Maar steeds meer tuinders willen volledig worden ontzorgd op het gebied van energiemanagement. Niet zo vreemd: energiebeheer vergt vandaag de dag veel van ondernemers. Er komt steeds meer data beschikbaar, waarmee ze op de juiste manier moeten omgaan. Denk aan het monitoren van fluctuaties van energieprijzen, om zoveel mogelijk kosten te besparen. En vergeet de nieuwe elektriciteitsmarkten die hun intrede doen niet, waaronder de intradaymarkt. Verder moeten tuinders inspelen op weersveranderingen en ook de sturing van hun installaties monitoren. Kortom: energiebeheer is vandaag de dag complex en tijdrovend. En snel schakelen is een must."

Uit handen

In de praktijk betekent EnergieBeheer dat een energie-operator van AgroEnergy zich continu bezighoudt met het energiemanagement van de tuinder. "Deze operator houdt de hele dag door alle relevante zaken in de gaten, zoals bijvoorbeeld de ontwikkelingen op de energiemarkten en de weersomstandigheden. Ook zorgt de operator ervoor dat geanticipeerd wordt op onvoorziene omstandigheden, zoals de uitval van een WKK. Voor inzicht in de behoefte aan licht en warmte schakelt hij regelmatig met de teeltmanager."

Beter rendement

De nieuwe dienst moet tuinders onder andere tijdswinst opleveren. "Ook wordt stuurwinst geboekt over de verschillende energiemarkten”, benadrukt Feijen. "Vanuit onze kennis en ervaring hebben wij als AgroEnergy veel inzicht in de diverse markten, daarbij zitten we er letterlijk bovenop. Hierdoor kunnen we betere keuzes maken. Op deze manier optimaliseert de tuinder het rendement van zijn energie-installaties. Kortom: minimale energiekosten en maximale ontzorging."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws