Machine produceert 720 pallets per uur

16-07-2018    10:52   |    Goedemorgen

Pasec ontwikkelt de snelste palletmachine ter wereld. De machine produceert 720 pallets per uur, waarin 5.760 planken en 28.800 nagels verwerkt worden – een productiestijging van 20% in vergelijking met de vorige machine. Pasec produceert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels.

Pooling Partners, waar Pasec een onderdeel van is, investeert de afgelopen jaren flink in automatisering, procesoptimalisatie en ondernemerschap bij de medewerkers. Dit resulteerde in 2017 in een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar transformeerde het bedrijf van een pure pallet-producent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld.

Een genot om naar te kijken

"We zijn heel trots om de snelste palletmachine ter wereld bij ons op de werkvloer te hebben staan," vertelt Herwig Goossens, projectmanager & preventieadviseur bij Pasec. "Met deze machine produceren we 20% meer output. Een investering waar zowel wij als de klanten alleen maar blij mee kunnen zijn."

De palletmachine zorgt, buiten de snelheidsverbetering, ook voor een enorme kwaliteitsverbetering." De machine is bijzonder robuust en stabiel,” zegt Paul van Gerwen, directeur van Pasec. “Het is een genot om te zien hoe de techniek zijn werk doet, hoe de machine de pallets maakt en hoe strak die er uitkomen."  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws