'Luister eens wat vaker naar die collega die altijd dwarsligt'

'Luister eens wat vaker naar die collega die altijd dwarsligt'

"Wat leuk dat jij er anders over denkt" is niet bepaald een veelgehoorde uitspraak binnen bedrijven. Toch zouden we vaker zo moeten reageren, bepleiten organisatieadviseur Karien Dommerholt en sociaal psycholoog Ilja van Beest van Tilburg University, aldus NU.nl.

De kern van goed samenwerken is volgens sociaal psycholoog Van Beest zowel simpel als complex. "Het draait allemaal om het verplaatsen in een ander", zegt hij. "Dit klinkt makkelijk, maar het is heel ingewikkeld. We denken te snel: wat zou ik doen als ik hem was?" Het antwoord op deze vraag wordt vervolgens zelf ingevuld. "Maar wie vragen stelt, kan proberen de ander echt te begrijpen."

Goed luisteren kan ook voor het bedrijf veel voordelen opleveren, zegt Dommerholt. Met Adrian Roest en Robert Tannemaat - met wie ze het organisatieadviesbureau Samenwerkt.nu runt - schreef ze het boek Als elke stem telt. "In veel bedrijven worden beslissingen genomen door iemand met macht of door de meerderheid. Wij willen laten zien dat het anders kan. Alleen samen kom je tot een besluit waar iedereen achter staat."

Lees hier verder

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v