Leer systematisch innoveren in WHC

Leer systematisch innoveren in WHC

Rotterdam School of Management/Erasmus University en World Horti Center starten academische leergang Innovation Management Horticulture.

Innovatie is een must, zeker in tijden van transitie waarbij organisaties en medewerkers om moeten gaan met veranderingen die versneld op de tuinbouwsector afkomen. Door mee te gaan met deze transitie, te innoveren en te anticiperen kan de sector een toonaangevende kennispartner zijn voor de rest van de wereld. World Horti Center onderstreept dit en start daarom op woensdagmiddag 23 september in samenwerking met de Rotterdam School of Management/Erasmus University de academische leergang Innovation Management Horticulture.

Tijdens de leergang leren de deelnemers succesvol en systematisch innoveren, gebaseerd op Industry 4.0. Door middel van theorie, cases en oefeningen dragen hoogleraren tijdens acht inhoudelijke modules kennis over rondom innoveren, toegespitst op de glastuinbouw. Daarbij gaat het over het innoveren zelf en ook over hoe deelnemers dit innovatieproces in praktijk kunnen brengen binnen het eigen bedrijf. Thema's daarbij zijn: scenario ontwikkeling, creativiteit en design, innovatiestrategie, portfoliomanagement, leiderschap en teams, de organisatie van innovatie en open innovatie.

Het programma is opgezet door prof.dr.ir. Jan van den Ende, leerstoelhouder 'Innovation in Horticulture'. De diverse inhoudelijke modules worden aangeboden door prof.dr. Daan Stam, dr. Claire Stolwijk, dr. Dirk Deichmann en prof.dr.ir. Jan van den Ende. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangen de deelnemers het certificaat 'Innovation Management in Horticulture' van de Erasmus University.

Meer informatie en aanmelden
Innovation Management Horticulture is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van innovatieve bedrijven in de tuinbouwsector, die regelmatig met new business development en innovatie te maken hebben. De leergang start op woensdag 23 september, waarna 6 woensdagavonden achter elkaar volgen in World Horti Center. Meer informatie over deze leergang en aanmelden:
https://www.worldhorticenter.nl/nl/study/world-horti-academy/Innovation-Management-Horticulture

Leerstoel Innovation in Horticulture
De leerstoel 'Innovation in Horticulture' is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management/Erasmus University. De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en  risicomanagement. De verbinding met de sector én de praktijkgerichte invulling  is uitgangspunt. Jan van den Ende bekleed de leerstoel, waarbij hij actief samenwerkt met World Horti Center en de universiteiten in Wageningen, Delft en Leiden.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v