Kom in de kas Drenthe over water

22-03-2019    15:14   |    Goedemorgen

Het Kom in de kas-weekend in Klazienaveen staat in het teken van 'duurzaam glashelder water'. Kwekers stellen hun deuren open en laten bezoekers kennis maken met de wereld achter het glas. Ook staat het thema water centraal.

Het landelijke thema van Kom in de kas is 'werelds', maar in Drenthe staat dus een ander thema centraal. Er is gekozen voor water, om bezoekers te laten zien dat voldoende water en het voorkomen van wateroverlast geen vanzelfsprekendheden zijn. De tuinbouw laat zien wat zij doet aan duurzaamheid. Het startsein voor de Drentse Kom in de Kas-editie wordt geopend op zaterdag 6 april door Fien Heeringa, dagelijks bestuurslid bij het waterschap Hunze & Aa's. Vervolgens zijn bezoekers welkom in kassen met komkommers, paprika's, potplanten, perkplanten, tuinplanten, gerbera's, hortensia's en rozen. 

Programma
Bij BCK aan De Gantel 12 is een tentoonstelling met het thema Water en het belang ervan, ingericht door leerlingen van het Zone College uit Zwolle. Daar wordt duidelijk gemaakt dat de glastuinbouw in de loop der jaren steeds schoner is gaan produceren.
Op zondag 7 april is om 10.00 uur ‘Kerk in de Kas’ bij Gardener’s Pride adres De Langendijk 7. Vanaf 16.00 uur worden bloemen, planten en andere producten die bij de tentoonstelling te zien zijn verkocht. Voor kinderen zijn er diverse leuke en leerzame activiteiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om mooie bloemstukken te kopen. De entree is gratis.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lagere boete voor Bayer

De boete die het Duitse chemieconcern Bayer moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van het veelvuldig gebruik van het...

Update Spoorboekje Banenafspraak

32% van de leden van Glastuinbouw Nederland heeft aangegeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. 24% geeft aan...