Investeringsfonds neemt meerderheid in ISO Group

23-07-2021    10:02   |    Goedemorgen

ISO Group een wereldleider op het gebied van planthandlingsystemen en vooraanstaande leverancier in de tuinbouwsector heeft, om haar groeiambities te verwezenlijken een extra aandeelhouder aangetrokken.

De sector ontwikkelt zich in een hoog tempo en daarbij zijn robotica, 3D vision en AI toepassingen van groot belang. ISO Group wil hierbij haar leidende, innovatieve positie verder uitbouwen en haar internationaliseringsstrategie concretiseren.

Cibus Funds, een duurzaam voedsel- en landbouwfonds, ondersteund door ADM Capital Europe LLP, welke gevestigd is in Londen, heeft een meerderheidsbelang verworven in de ISO Group. Via dit fonds wil Cibus zijn ervaring in de Agro & Foodsector en haar kennis op het gebied van investeringen beschikbaar stellen om de groeiambities van ISO te ondersteunen.

Cibus is een uniek investeringsfonds met een actieve en betrokken groep investeerders die
wil investeren in toonaangevende bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van de overgang van de voedsel- en landbouw waardeketen naar een nieuw, duurzaam model. Met Cibus haalt ISO Group een aandeelhouder binnen met een sterk team van ervaren investeerders en een groot netwerk in Agro & Food. De portefeuille van Cibus omvat AeroFarms, een ontwikkelaar en exploitant van hightech, indoor techniek in vertical farms; De Summer Berry Company, een van de grootste en technisch geavanceerde binnentelers van bessen in het VK en Europa, en Inoliva, een van de grootste Europese producenten van olijfolie.

De directie van ISO Group zal vanaf deze datum door medeaandeelhouder Wim van der Meyden en Nico Bikker gecontinueerd worden, met de support van Cornelis Bouman en Wim Struijk.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meer gas uit Noorwegen

Noorwegen gaat meer gas aan Europa leveren om de forse stijging van de energieprijzen te keren. Het Noorse...

Instagram: IJskoude kas?

KG Greenhouses is momenteel bezig met een project in IJsland. Daar bouwt het bedrijf een kas van 3.500 m2....