Inspect app straks ook beschikbaar op smartphone

16-06-2021    10:17   |    KAS Magazine

De Inspect app van Mprise Agriware zal binnenkort ook te gebruiken zijn via smartphones. Dat kondigt productmanager William van Loenen aan in de nieuwste uitgave van KAS Magazine. Tot nu toe moest er een tablet worden gebruikt om de app toe te passen, wat soms voor beperkingen zorgde. Dat probleem wordt nu getackeld.

Mprise Agriware beschikt over een professioneel app-team dat verschillende apps lanceerde, waaronder de Inspect app. Deze app voor zaadproducenten, veredelaars en kwekerijen is gericht op het inspecteren van gewassen, onder andere door het volgen van de groei en het verloop van ziektes. “Aanvankelijk was de app gericht op zaadproducenten om wereldwijd gewassen te inspecteren en proactief te monitoren, tot en met het voorspellen van de verwachte opbrengst. Samen met Levoplant hebben we die toepassing uitgebreid om het gewas al te kunnen volgen vanaf het moment dat je een nieuw ras ontdekt. Als je als teler bij een veredelaar een nieuw interessant ras hebt gezien, wil je die vastleggen en volgen, om tijdens proeven te zien hoe zo’n ras zich ontwikkelt. Met de Inspect app, waarin je zowel tekstuele informatie als beeldmateriaal kunt opslaan, is dat nu mogelijk. Doordat de data direct beschikbaar is in Agriware 365 Business Central, kun je alle gegevens ook gemakkelijk delen met andere afdelingen binnen het bedrijf”, licht Van Loenen toe in KAS Magazine.

De samenwerking tussen Mprise Agriware en Levoplant was belangrijk bij de ontwikkeling van de Inspect app. “Voorheen gebruikten wij de app van PlantScout, maar dat werkte niet goed samen met Agriware 365”, geeft applicatiebeheerder Frank van Holsteijn van Levoplant aan. “Daarom zijn wij aangehaakt bij de ontwikkeling van de Inspect app. De afgelopen twee jaar hebben we nauw samengewerkt en zijn we tot een mooi nieuw product gekomen, waarin een aantal van onze processen ook al is geïmplementeerd. Zo hebben we het scouten van nieuwe rassen door middel van de app nu onder de knie, dat werkt erg goed. Daarnaast beoordelen we testrassen en volgen we de partijen door het hele proces heen met behulp van de Inspect app. En ook de kasbeoordelingen, zaken die we tegenkomen bij een rondje door de kas en die geen betrekking hebben op testrassen, kunnen we nu gaan vastleggen. De uitrol hiervan is momenteel gaande.”  

Tablet en telefoon
Levoplant is bijzonder te spreken over de Inspect app, die bij scouten en beoordelen gepland wordt inzet. “Een testpartij staat als blok bij elkaar in de kas en als die aan het einde van zijn fase is, gaat iemand bewust de kas in om die partijen te beoordelen. Met scouten is dat net zo en gaan we bewust naar een leverancier toe om nieuwe rassen te bekijken. Vinden we die mooi? Hebben we die al eerder gezien? Vinden we ze nog steeds mooi?” Bij kasbeoordelingen wordt de app meer adhoc toegepast, geeft Van Holsteijn aan. “De teeltmedewerkers hebben immers niet 24/7 een tablet bij zich. Dat is nu nog een stukje technische beperking, aangezien een tablet vereist is om de app te gebruiken.”

Een probleem dat op korte termijn dus wordt getackeld met de introductie van een telefoonapp, zo kondigt Van Loenen aan. Van Holsteijn juicht die ontwikkeling toe. “Nu maken twee teeltmedewerkers en één assortimentsmedewerker bij Levoplant gebruik van de Inspect app, maar als je de app op je telefoon kunt gebruiken wordt het zó simpel dat iedereen binnen het teeltproces die wel wil installeren. Op termijn ook andere collega’s binnen de organisatie. Dat maakt een en ander nóg efficiënter.”

Lees het volledige artikel over de Inspect app en de samenwerking tussen Mprise Agriware en Levoplant in de nieuwste uitgave van KAS Magazine.


Reacties (1)

Jeannine Marteaux at 16.06.2021

Met vriendelijke groet, wij staan ​​tot uw beschikking voor elk financieel probleem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en we helpen u snel en gemakkelijk hier:
axa.finance.infos@fancier.com
hartelijk

Reageer op dit bericht

Meer nieuws