Innovatie Greenport Aalsmeer Event een succes!

07-12-2018    09:44   |    Goedemorgen

Voor de vierde keer is gisteren het Greenport Aalsmeer Event gehouden. Dit keer stond het event helemaal in het teken van kennis en innovatie.

Een aantal ondernemers, die zich helemaal richten op innovatie, kwamen aan het woord voor een zaal met zo'n 120 geïnteresseerden. Het is belangrijk om de troepen voor te blijven lopen in Nederland als het gaat om vernieuwingen. De ondernemers die aan het woord kwamen leggen uit wat hun visie is zodat andere ondernemers zouden kunnen gaan denken, daar wil ik ook wat mee!

Zo werd er gepraat over het telen van hop in de kas. Tuinbouw en bier gaan natuurlijk al jaren goed samen. Maar het telen van hop is al 200 jaar geleden verdwenen uit Nederland. Nu wordt er onderzocht welke soorten hop hier aanslaat bij brouwers en hoe ze dit kunnen gaan verbouwen in de glastuinbouw. Op dit moment wordt er heel veel research gedaan en is het Holland Hophuis bezig om na 200 jaar de hopteelt weer terug in Nederland te krijgen. Ze zijn nog hard op zoek naar partners dus mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden bij Holland Hophuis.

Verder werd er onder andere nog gesproken over de effecten van groen voor de gezondheid. Zo is er wetenschappelijk bewezen dat groen een positief effect heeft op mensen die chemotherapie krijgen en zijn er zelfs therapie-tuinen.

Ook zijn er rugtassen ontwikkeld waarin planten zitten. Dit is speciaal voor de kinderen in de Aziatische landen, omdat jonge kinderen daar vaak longschade op lopen door de vieze lucht buiten. Aan rugtas met de plant zit een slang en een mondstuk en zo krijgen de kinderen verse lucht binnen als ze bijvoorbeeld van huis naar school lopen. 

Tijdens het event kwamen er tal van innovaties voorbij en kon het publiek ook inbreken tijdens de presentaties met vragen of meningen. Dat konden ze doen via hun telefoon, dan kwam hun mening of vraag op een groot beeldscherp in de zaal terecht.

Zowel voor de organisatie, de sprekers en de telers en ondernemers was het een geslaagd event. Maandag kunt u bij ons de video van het Greenport Aalsmeer Event zien.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Oproep T&U gesloten

De oproep voor projectideeën van de topsectoren T&U en Agri & Food is op 15 mei gesloten. Er zijn in totaal 275 projectideeën ingediend.