Infoavond over toekomst hyacintensector

Infoavond over toekomst hyacintensector

Hoe ziet jouw teelt eruit in 2030? Waar moet je rekening mee houden, en wat kun je nu al doen? Dat de teelt van de hyacint er anders uit zal zien in 2030, is onvermijdelijk. Het is een vereiste om te innoveren, om zo voort te bestaan als de teelt verandert in 2030. Om straks op een gezonde manier hyacinten te telen, neemt Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen je tijdens een interactieve avond mee in een praktisch stappenplan met als doel de gehele hyacintensector vitaal te krijgen en te houden.

"Een avond voor ondernemers met grote dromen en hoge ambities waarbij Pieter de Wolf (onderzoeker Wageningen UR) vertelt over de 'Boerderij van de Toekomst' in Lelystad. Virtueel maken we een rondje langs de verschillende proeven zodat u als teler handvatten hebt om gezond te gaan telen. Daarnaast gaat Andries Middag (dagvoorzitter en tevens programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met diverse tafelgasten over onderzoek, de toekomst van de sector en wat dit heeft te betekenen voor jou als teler. Jouw vragen beantwoorden we live", aldus projectmanager Barry Looman.

"Tijdens deze interactieve bijeenkomst willen wij u inspireren en informeren over de toekomst van de hyacintenteelt. Na deze bijeenkomst weet u welke praktische stappen u kunt zetten om gezond te blijven telen. Ook komen wij terug op verbindingen tussen de verschillende lopende projecten en onderzoeken.
Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst zijn de gesprekken onderling en de discussies aan tafel."

Wageningen U&R nodigt iedereen van harte uit om deze interactieve avond bij te wonen en verzoekt deelnemers om via een e-mail aan te melden bij vanderhulst@kavb.nl. Heb je specifieke vragen of stellingen, stuur deze dan meteen mee, zodat  hier tijdens de avond aandacht aan kan worden besteed.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v