Hortensia's voor kersverse ouders

27-01-2021    09:41   |    Goedemorgen

De geboortegolf als gevolg van de lockdown in het voorjaar van 2020 beleeft momenteel zijn piek en houdt naar verwachting aan tot eind februari. De Nederlandse hortensiaproducenten spelen daar op in en delen 100 kamerhortensia’s uit aan kersverse ouders.

De hortensia is door zijn mooie ronde zachte bollen in pasteltinten het ideale kraamcadeau om kersverse ouders te verrassen. Om dat uit te dragen heeft het Nederlandse hortensiavak bij het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel kamerhortensia’s  uitgedeeld aan kersverse ouders. Alleen al in dit ziekenhuis zijn sinds begin januari 116 baby’s geboren. Dat zijn er achttien meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, een stijging van bijna 30 procent. Manon Haneveer, unitmanager Vrouw en Kind centrum van het Rivierenland Ziekenhuis: “Sinds eind december draaien we overuren. Ook van collega-verloskundigen uit de rest van Nederland horen we deze berichten.”  De eerste planten zijn dinsdag 26 januari uitgedeeld. De actie loopt tot eind februari 2021.

Winactie met Hortensia’s
Niet alleen in het Rivierenland Ziekenhuis worden kamerhortensia uitgedeeld. De eerste 100 kersverse ouders waarvan het babynieuws via Facebook gedeeld wordt met @hydrangeaworld, krijgen ook een roze of blauwe hortensia toegezonden. De actie is een initiatief vanuit de collectieve promotiecampagne voor kamerhortensia. Kweker Marjanne van den Berg uit Est: “Met de actie willen we voor een beetje vrolijkheid zorgen omdat kraambezoek in deze tijden vaak beperkt blijft tot raambezoek. We hebben 100 kleurrijke hortensia’s klaar staan voor verzending aan trotse ouders uit heel Nederland. Een wolk van een plant voor een wolk van een baby! We zijn reuze benieuwd naar al het babynieuws.”

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/hydrangeaworld. De collectieve promotiecampagne ‘hydrangeaworld’ is een initiatief van hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en de hortensiaveredelaars en –vermeerderaars. In het seizoen wordt promotie gedaan voor zowel kamer- als tuinhortensia. Op de eigen kanalen van hydrangeaworld wordt bovendien samengewerkt met de producenten van snijhortensia.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...