'Go' fusie Coop en PLUS

30-11-2021    09:47   |    Goedemorgen

Coop Nederland U.A (COOP) kondigt aan dat haar leden vandaag tijdens de Ledenraad met een overgrote meerderheid hebben ingestemd met de voorgenomen fusie met PLUS. Begin september werd bekendgemaakt dat PLUS en COOP overeenstemming hadden bereikt om samen verder te gaan. De instemming van vandaag en de instemming van de Algemene Ledenvergadering van PLUS, die tegelijkertijd plaatsvond, is een zeer belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Door de voorgenomen fusie ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van ca. 550 winkels opererend onder de PLUS-formule en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten.

Fred Bosch, algemeen directeur COOP: "Met deze instemming hebben we een belangrijke mijlpaal gerealiseerd in het fusieproces. We zijn verheugd dat de leden van beide coöperaties ons enthousiasme voor de krachtenbundeling delen. Daarmee vormen we de nieuwe gezamenlijke coöperatie, waarin gepassioneerd ondernemerschap en actieve betrokkenheid van consumenten geborgd zijn. Door het samengaan realiseren we meer slagkracht, zodat we in de toekomst onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

De ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen hebben eerder al positief advies afgegeven over de fusie. De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarvoor het proces nog loopt. Naar verwachting zal de transactie begin 2022 worden afgerond. In de komende jaren zullen de COOP-winkels worden omgebouwd naar de PLUS-formule en zal de integratie worden voltooid.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws