'Gratis zon kan helpen om CO2-uitstoot te beperken'

13-02-2020    08:48   |    Goedemorgen

Arcon-Sunmark GmbH wil bezoekers van HortiContact van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 februari vertellen hoe zij hun warmteproductie op een milieuvriendelijke manier tegen zeer lage kosten met de zon kunnen verzorgen.

Veel bedrijven hebben het (zon)licht gezien om de slag van verduurzaming te maken. Ook binnen de tuinbouwsector. Door de relatief lage temperaturen die er binnen kassen worden gebruikt is de inzet van zonthermie zeer interessant.

De kosten
Ook in de tuinbouwsector draait het uiteindelijk om de optimalisatie van de kosten. "Energie is een grote post binnen de productiekosten. Door de inzet van zonthermie als warmtebron in combinatie met de uitstekende subsidieregeling die er nu is, is de tuinbouwsector in staat om tegen zeer lage kosten warmte te produceren", zo laat Arcon-Sunmark weten. "Bovendien zijn deze kosten niet meer aan inflatie onderhevig. De investering wordt eenmalig gedaan en daarmee staan de kosten in € per MWh voor de levensduur van het project (> 25 jaar) vast. Ons oudste project is al 32 jaar in bedrijf."

De tuinbouwsector wil, en moet verduurzamen. Zonthermie is daarvoor de meest efficiënte bron die beschikbaar is, meent Arcon-Sunmark. "Er wordt geen CO2 geproduceerd en tijdens de productie van warmte wordt er geen lawaai en stank gevormd. Kortom de perfecte match voor de tuinbouwsector om de verduurzaming zichtbaar te maken."

Verduurzaming centraal
Op de eerste verdieping heet de nieuwe beursvloer 'Next Level'. Deze staat onder andere in het teken van de Fossielvrije Kas (2030) waar er bepaalde dynamiek wordt opgevoerd door middel van een podium, sprekers en in het midden Live Cooking. Arcon-Sunmark GmbH is daar ook aanwezig en informeert je graag hoe verduurzaming in de tuinbouwsector gezamenlijk kan worden gerealiseerd. "Wij hopen je te mogen begroeten op stand G201!"


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Regels ACM eerlijke claims

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld voor duurzaamheidsclaims die bedrijven...