Gratis E-learning in november: ‘Help, ik ben werkgever!’

22-09-2022    09:49   |    Goedemorgen

Een groot aantal agrarische ondernemers werkt met personeel. Daar komt veel bij kijken, denk aan contractvormen, cao’s, personeelsadministratie en kosten van arbeid. Om werkgevers hierin op weg te helpen, biedt de Werkgeverslijn land- en tuinbouw in de maand november een e-learning aan: ‘Help, ik ben werkgever!’.

Deze e-learning kunnen agrarisch ondernemers zelfstandig doorlopen, of gezamenlijk tijdens een fysieke bijeenkomst. De e-learning is een basistraining voor werkgevers die bijvoorbeeld voor het eerst met werknemers gaan werken. Maar ook voor als je geen HR-achtergrond hebt en toch goed beslagen ten ijs wilt komen als werkgever.

De e-learning is in de maand november kosteloos te doorlopen en bestaat uit zeven modules:

  1. Vormen van arbeid
  2. Cao’s
  3. Contractvormen
  4. Kosten van arbeid
  5. Opstellen van een arbeidsovereenkomst
  6. Afspraken vastleggen bij het inschakelen van derden
  7. Aan de slag

Met een tijdsinvestering van 1,5 uur ben je goed geïnformeerd om aan de slag te gaan als werkgever. Naast de e-learning biedt de Werkgeverslijn extra ondersteuning en inspiratie in de vorm van een fysieke bijeenkomst en meerdere digitale vragenuurtjes via Zoom. Hierin kunnen werkgevers sparren met collega’s of vragen stellen aan de adviseurs van de Werkgeverslijn. De eerste 50 deelnemers die de e-learning doorlopen ontvangen bovendien een leuk presentje per post!

Bijeenkomst bij Tuindershoek
Om een goede start te geven met de e-learning organiseert de Werkgeverslijn voor deelnemers op maandag 7 november van 9.30 uur tot 12.00 uur een fysieke bijeenkomst. Deze vindt plaats bij het agrarische bedrijf Tuindershoek B.V. in IJsselmuiden. Tijdens deze bijeenkomst krijgen deelnemers een rondleiding over het agrarische bedrijf en vertelt werkgever André Kaashoek over zijn ervaring toen hij net begon als werkgever. Ter plekke maken werkgevers een start met de e-learning. Er is gelegenheid om met andere deelnemers te sparren en om vragen te stellen aan een adviseur van de Werkgeverslijn.

Digitale vragenuurtjes
Adviseurs Diana Eleveld en Marten van Lenthe van de Werkgeverslijn staan iedere donderdag in november van 12.00 uur tot 13.00 uur voor de deelnemers aan de e-learning klaar. Tijdens deze open, digitale vragenuurtjes beantwoorden de adviseurs via Zoom vragen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de onderdelen uit de e-learning.

Meer informatie en aanmelden  
Op de website van de Werkgeverslijn is meer informatie te vinden over de e-learning en bijbehorende bijeenkomst en vragenuurtjes. Via deze webpagina kunnen werkgevers zich ook aanmelden. De e-learning is gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Geslaagde Horti Experience

Al weer voor de achtste keer bezochten de buitenlandse Royal Brinkman medewerkers deze week het hoofdkantoor...