Gezocht: tomatenteler!

Gezocht: tomatenteler!

Recent is het project 'Grenswaarden Waterkwaliteit' gestart. Dit project wordt mede gefinancierd vanuit Stichting Kennis in je Kas (KijK) en beoogt een waterkwaliteitsmodel op basis van plant-, water- en klimaatsensoren met maatregelen voor sturing. De demonstratie van het model vindt plaats bij TomatoWorld in Honselersdijk. Voor de begeleiding wordt een tomatenteler gezocht die mee wil denken in de Begeleidende Commissie Onderzoek (BCO).

Bij recirculatie krijgt giftwater een complexe samenstelling. Meer zicht op het effect van de aanwezige stoffen in combinatie met de verschillende microbiële processen in diverse comparti-menten van het watersysteem is vereist. Daarnaast willen we sneller een beeld hebben van de biologische waterkwaliteit (dan de paar dagen in het laboratorium).

In dit project wordt een waterkwaliteitsmodel ontwikkeld, waarmee gemeten data van waterkwali-teits- , klimaat- en plantgezondheidssensoren en aanvullende discontinue data bronnen zoals laboratorium analyses, betrouwbaar kan worden geďnterpreteerd in de praktijk. Dit heeft sturingsmogelijkheden als resultaat, gericht op een gezonde en veilige teelt.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v