Rekeningen opzettelijk te laat betaald

28-05-2015    11:14

Rekeningen worden nog altijd vaak opzettelijk te laat betaald. Dat schaadt het bedrijfsleven en de economie, meldt incassobureau Intrum Justitia donderdag op basis van onderzoek.

De gevolgen van lange betalingstermijnen zijn inkomstenverlies, liquiditeitsproblemen, rem op de groei, vacaturestops en zelfs ontslagen.
Volgens Intrum Justitia worden rekeningen vaak opzettelijk te laat betaald door bedrijven, vooral vanwege een inefficiënte administratie.

Andere redenen voor bedrijven om laat te betalen zijn geschillen over het geleverde product of dienst en financiële problemen. Snellere betalingen kunnen voor extra banen zorgen. Ruim een kwart van de ondervraagde bedrijven geeft aan nieuw personeel aan te kunnen nemen als de betalingstermijnen korter zouden zijn, aldus Intrum Justitia.

Volgens het incassobureau kennen Zuid-Europese landen zoals Spanje, Italië en Portugal de langste betalingstermijnen. Daarbij spant Italië de kroon. Ook op Europees niveau zouden bedrijven investeren in nieuw personeel als de betalingscondities zouden verbeteren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...