Extra vakantiedagen?

19-09-2019    09:11   |    AD

Zoek je nu al naar je volgende vakantiebestemming? Boek maar een paar dagen bij, want door goed te plannen kun je je 27 vakantiedagen van volgend jaar omtoveren tot 52 dagen vrij, zo schrijft het AD.

Door je vakantiedagen rond de verplichte feestdagen te plannen, kun je het aantal vrije dagen in 2020 namelijk verdubbelen. Wie uitgaat van 27 vakantiedagen, kan volgend jaar 52 dagen op vakantie, met het weekend en feestdagen erbij.

Het puzzelwerk is al voor je gedaan. Alannah Paans, oprichter van TravelHunter, maakte twee kalenders voor het jaar 2020, waarop je precies kunt zien welke dagen je tactisch gezien het beste kunt vrij nemen. Daarbij is gelet op twee doelgroepen: mensen die rekening moeten houden met de schoolvakantie en mensen die dat niet hoeven.

Vooral in mei en juni blijkt winst te behalen. Door na Koningsdag (27 april) vijf dagen vrij te nemen, heb je in totaal een vakantie van elf dagen, want Bevrijdingsdag is dit jaar een Nationale feestdag. Voor mensen met kinderen geldt dat je acht vakantiedagen kunt opnemen, in ruil voor achttien vrije dagen.

De dag na Hemelvaartsdag kun je tien dagen vrij nemen, waardoor je een vakantie van achttien dagen hebt. Wie rekening moet houden met de schoolvakantie, kan één dag opnemen en krijgt daar vier vrije dagen op rij voor terug.

Goede Vrijdag (10 april) is voor de meeste werknemers geen officiële feestdag. Als je vrij neemt, heb je een lang weekend van vier dagen, met het Paasweekend erbij. Dat geldt hetzelfde voor de schoolvakanties.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...