Hollands glorie naar Chinees agropark

24-04-2019    14:29   |    Goedemorgen

De FreshTeq China partners hebben met de Chinese autoriteiten en HX de aftrap gegeven voor het agropark-project Taizhou Sino Dutch Precision Agricultural Economic Park Project. Een delegatie van het Hailing district was daarvoor op bezoek in Nederland. De partijen gaan samen de versketen in China vooruit helpen. Bovendien brengen ze een stukje Holland naar het agropark in China.

De verschillende partijen hebben een overeenkomst getekend om samen te werken. Het consortium FreshTeq China gaat voor HX een glastuinbouwproject van 42 hectare realiseren op het Hailing Modern Agricultural Industry Park in Hailing, Taizhou. Het consortium werkt daarbij samen met andere toonaangevende leveranciers, zoals Rijk Zwaan en Certhon. In een later stadium wordt daar een stukje Holland aan toegevoegd met een landbouwthemapark, een gebied voor precisielandbouw, een heus Hollands molendorp en een recreatiegebied in Hollandse stijl. Als alles klaar is, kunnen de mensen uit Hailing genieten van het Nederlandse landschap, de Hollandse sfeer, tulpen en natuurlijk Nederlandse groenten.

Bezoek
Tijdens het bezoek aan Nederland werd de Chinese delegatie geïntroduceerd bij de toonaangevende tuinbouwleveranciers en leden van FreshTeq China: Koppert Biological Systems, Ridder Group, Plantise, ABB en JBT/FTNON. De burgemeester van Lansingerland sloot ook even aan en sprak zijn steun uit voor de vernieuwende ideeën van FreshTeq China.
Tjerk Gorter, directeur van het FreshTeq China-consortium, licht toe: ‘We zijn er trots op dat deze belangrijke delegatie in ons land mogen verwelkomen. Door onze expertise op het gebied van kastechnologie te bundelen, kunnen we de gezamenlijke aanpak in Hailing verder versterken. Dat zal niet alleen een betere plaatselijke toeleveringsketen voor vers voedsel in de regio opleveren, maar ook een aanzienlijke bijdrage leveren aan de lokale economie met 30.000 extra banen. Bij FreshTeq China leggen we ons toe op een succesvolle integratie van duurzame tuinbouwtechnologie en laten we zien dat we op dit gebied voorop lopen.’


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Oproep T&U gesloten

De oproep voor projectideeën van de topsectoren T&U en Agri & Food is op 15 mei gesloten. Er zijn in totaal 275 projectideeën ingediend.