Partijen schijnen nieuw licht op LED met roadshow

08-04-2021    10:10   |    Goedemorgen

Hoe kun je de voorspelbaarheid van de groei van je gewas optimaliseren? Met welke belichting kun je écht stappen zetten om je gewaskwaliteit te verbeteren? Waarmee vind je de juiste balans tussen opbrengstverhoging en energiebesparing? Op deze en vele andere vragen kregen telers tijdens de Signify Horticulture Roadshow antwoord.

Op dinsdag 6 april jl. organiseerden veredelingsbedrijf Evanthia, UFO Supplies en Signify individuele sessies met telers om in gesprek te gaan over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Philips LED innovaties.
De ontwikkelingen in LED belichting voor de sierteeltsector gaan hard. Tijd voor een update. Nu samenkomen aan restricties gebonden is en grote beurzen wereldwijd niet doorgaan, vraagt dit om een creatieve aanpak. De corona-proof bus met Philips groeilicht maakte dinsdag een uitgebreide stop bij Evanthia in Monster. Leo Boers (teeltadviseur bij Evanthia) nodigde telers in tijdslots uit voor het event: “In persoonlijke, interactieve sessies werd er samen met telers gekeken naar de mogelijkheden voor meer efficiency en gewasspecifieke lichtrecepten. Voor gewassen als bijvoorbeeld Leeuwenbekken is er nog veel winst te behalen. We werken steeds meer toe naar jaarrond productie van dit van oudsher seizoensproduct. De sleutel ligt in de combinatie van de juiste genetica en teelttechniek.”

Veredelingsbedrijf Evanthia uit het Westland zoekt steeds nieuwe manieren om de teler in een goede marktpositie te brengen en met ketenpartners te werken aan gezamenlijk succes. De teeltspecialisten van Evanthia en applicatie-engineers van Signify en gecertificeerd Horti LED partner UFO Supplies werken met telers samen om lichtoplossingen op maat te maken, voor iedere specifieke teelt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Van Vader op zoon...

Zo vader, zo zoon! Thom van der Voort vormt nu de directie van Van der Voort Tomaten en heeft begin vorig jaar...

Stuur je bladluizen op!

In de glastuinbouw komen veel verschillende soorten luizen voor. Herkenning van de juiste luis is belangrijk...