'Denk met ons mee over Horti Science Park'

05-03-2021    10:45   |    Goedemorgen

Wethouder Jan-Willem van den Beukel van gemeente Lansingerland heeft telers en toeleveranciers oproepen om mee te denken over de toekomst van het Horti Science Park in Bleiswijk. Hij deed die oproep gisteren in het radioprogramma KAS Live! op Paprika Tasty Radio.

Het Horti Science Park gevestigd in Lansingerland, met Delphy en Wageningen UR als gezichtsbepalende organisaties heeft zich de afgelopen jaren al op de kaart gezet maar heeft nog veel potentie. Om inzicht te krijgen in de kansen van een doorontwikkeling van het gebied is Twynstra Gudde gevraagd om voor de zomer van 2021 een businessplan op te leveren, zo liet de gemeente Lansingerland gisteren weten. In KAS Live!, het radioprogramma van KAS Magazine op tuinbouwzender Paprika Tasty Radio, reageerde wethouder Jan-Willem van den Beukel op dat nieuws.

Volgens Van den Beukel moet de lat hoog worden gelegd als het om de toekomst van het Horti Science Park gaat en moeten alle betrokkenen "reuzengroot denken". "We hebben een grote rol te vervullen in de wereld, dus moeten we niet als kruideniers blijven denken." Hij verwees dan ook naar Silicon Valley, waar naast grote techbedrijven ook veel koffiebars zijn gevestigd. Volgens Van den Beukel is het belangrijk om zulke locaties te hebben waar mensen samen kunnen komen. Kennisuitwisseling is volgens hem de kracht van dergelijke 'campussen'.

Het is de bedoeling dat de snelheid erin wordt gehouden als het om de ontwikkeling van het gebied gaat. "We zijn de meeste innovatieve tuinbouwgemeente in de wereld. Dat moeten we koesteren en daar moeten we ook in investeren en met een beetje snelheid. Dus het is een kwestie van een plan maken en uitvoeren, zonder al te veel vertraging."

Van den Beukel sloot af met een oproep aan de sector. Waar al veel bedrijven zijn aangehaakt, riep hij telers en toeleveranciers met goede ideeën, suggesties of zorgen op om zich bij hem te melden en eveneens mee te denken.

Luister het gesprek hier terug


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Mamabubbel...

In het afgelopen jaar hebben moeders meer rollen vervuld dan ooit. Vaak vanuit huis zijn de moeders: juf, kok,...