Corona op de werkvloer: blijf basisregels hanteren!

Corona op de werkvloer: blijf basisregels hanteren!

De Nederlandse overheid heeft op 26 juni jl. de coronamaatregelen versoepeld. De besmettingscijfers namen immers flink af. Sinds vorige week is echter weer een forse toename van het aantal besmettingen zichtbaar, met name door de Deltavariant. Het is daarom van groot belang om de basisregels op het bedrijf te blijven naleven, geeft Glastuinbouw Nederland aan.

Op de werkvloer blijft de regel van 1,5 meter afstand tot elkaar van kracht.  Op het werk moeten dus nog steeds inspanningen worden verricht  om die onderlinge afstand te kunnen garanderen.

Maatregelen nog niet afzwakken
Het advies is sowieso om binnen het bedrijf de genomen maatregelen niet af te zwakken, in verband met de oplopende besmettingen. Die bereiken niet alleen grote groepen jongeren, maar ook de oudere leeftijdscategorieën. Het feit dat iemand (twee keer) is gevaccineerd, wil niet zeggen dat die persoon niet besmettelijk kan zijn. Overdragen van het virus is ook dan nog steeds mogelijk.  Gevaccineerde mensen kunnen ook ziek worden door een coronabesmetting, al zal het ziekteverloop minder ernstig zijn.

Stigas bekijkt de laatste wijzigingen en aanpassingen van de overheid en stemt samen met werkgevers- en werknemersorganisaties af of het Coronaprotocol moet worden aangepast. Eventuele wijzigingen van de maatregelen worden uiteraard gedeeld via de website van Glastuinbouw Nederland. Kijk voor meer informatie ook op de website van Stigas.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v