Blijvend hoge energieprijzen

06-09-2021    08:03   |    AgroEnergy

Voor de komende week verwacht AgroEnergy blijvend hoge prijzen voor gas en elektra. Het is onduidelijk hoe veel ruimte omhoog er nog is. Positief nieuws met betrekking tot gastoevoer kan bijvoorbeeld wel zorgen voor winstnemingen en dus prijsdalingen, maar de kans hierop is relatief klein.

De daggasprijs blijft vermoedelijk boven 50 €ct/m3. Vandaag mag de Gate-terminal wel weer een LNG-tanker verwelkomen, dit keer uit de VS. Wellicht volgen er de komende weken nog twee leveringen, maar dat moet nog bevestigd worden. De LNG-prijzen liggen in Azië nog steeds hoger dan in Europa, waardoor producenten Europa links laten liggen.
 
Wat meer lucht voor EPEX-prijzen
De EPEX-prijzen krijgen wellicht overdag wat lucht nu de zonproductie lijkt toe te nemen. De windproductie is echter verwaarloosbaar, dus grote prijsverschillen met de afgelopen week zijn onwaarschijnlijk. De NorNed-kabel is nog tot medio september in onderhoud, dus de komende weken ontvangt Nederland geen goedkope(re) Noorse stroom.

"Voor de lange termijn verwachten we ook blijvend hoge prijzen", aldus AgroEnergy. "De korte termijn blijft de richting bepalen, waardoor prijsdalingen waarschijnlijk voorlopig uitblijven. Zoals gezegd gaat de oplevering van Nord Stream 2 in 2021 niet voor extra gasstromen zorgen. De markt blijft met gespitste oren de GazProm-berichtgeving in de gaten houden, want elk nieuws van dat front zorgt voor fikse prijsbewegingen."

Verder neemt de Aziatische vraag naar steenkool en gas de komende maanden waarschijnlijk af, nu we tussen een periode van koeling en een periode van verwarming in zitten. Mocht dit leiden tot prijsdalingen op de JKM (Japan-Korea-marker), dan straalt dit ook af op de Europese markt. Het kan ook zorgen voor extra LNG-leveringen aan onze kant, maar dit is nog erg onzeker. De LNG-leveringen aan Europa vallen dit jaar een stuk lager uit dan vorig jaar, over de maand juli bijvoorbeeld 23% minder jaar-op-jaar. En dat terwijl in 2020 veel LNG-leveringen geannuleerd werden vanwege het lage prijspeil.


Reacties (3)

Davina Claire at 30.11.2021

LENINGAANBIEDING VAN "NOVELTY FINANCE INC"

Hallo!!! Heeft u een lening nodig? Zo ja, dan raad ik u aan om een ​​lening aan te vragen via Novelty Finance Inc.

Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance en u kunt een lening aanvragen bij mijn bedrijf en binnen 24 tot 48 uur een lening op uw rekening hebben staan. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen.

Bij NOVELTY FINANCE bieden we financieringsoplossingen. Wij bieden alle soorten leningen aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden flexibele en meerdere leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

Voor vragen/vragen? - Stuur een mail naar [noveltyfinances@gmail.com] of bel / WhatsApp via: +447915601531]

We streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 5 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact op te nemen als u dringend een lening nodig heeft.

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer, onze service staat 24/7 voor u klaar. U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of uw laptop, het enige wat u hoeft te doen is ons uw leningaanvraag te sturen via:
E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
WhatsApp/Telegram: +447915601531
Telefoon: +447915601531

We zijn altijd enthousiast om financiële steun te bieden.

emily keeton at 14.07.2022

Ik ben vandaag blij, bedankt Joshua Benjamin-leningsmaatschappij voor de lening die aan mij is verleend. Terwijl ik probeerde een lening te krijgen, werd ik verschillende keren misleid totdat ik de leningmaatschappij Joshua Benjamin tegenkwam, die me een lening van $ 23.000 gaf om voor een ziek kind te zorgen. Als u vandaag een echte geldschieter nodig heeft. Contact via e-mail: joshuabenloancompany01@gmail.com

Joshua Benjamin 1 week ago

Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

Reageer op dit bericht

Meer nieuws