Nieuwbouw Florensis verloopt volgens planning

12-07-2019    10:21   |    Goedemorgen

Niet alleen in grote getallen van 4.000 meter aan heipalen, 400.000 kilo staalconstructie en een 13 meter hoge hal zijn er mijlpalen bereikt bij Florensis. Zelfs de mijlpalen per week zijn gehaald. Exact volgens planning is namelijk vorige week de grote nieuwe kasruimte van 60.000 m2 glasdicht gemaakt, zo laat het bedrijf weten.

Daarnaast zal komende week ook de moderne bedrijfshal van 5000 m2 compleet dicht zijn aan de buitenkant. In deze hal worden 3 straten met totaal 18 steksteekrobots opgesteld. Beide belangrijke onderdelen van de nieuwe productielocatie van Florensis in Dinteloord bevatten de laatste technische innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing.
 
Uniek en duurzaam
“Wat dit project uniek maakt is de combinatie van 15.000 m2 cabriokas met 45.000 m2 Venlokas. De cabriokas heeft een pootafstand van 5 meter en is hiermee de eerste ter wereld”, zegt Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis. “Ook heel mooi en bijzonder is de duurzaamheid op onze nieuwe locatie. De kas heeft straks 17 verschillende opkweekafdelingen die onafhankelijk van elkaar teelt technisch ingericht zijn. Met 3 gescheiden retourwaterstromen en 4 technische installaties voor de watergift van het plantmateriaal. De productie wordt gerealiseerd door SON-T verlichting en in een aantal afdelingen LED verlichting, drie schermdoeken, slimme klimaatsturing en een geïsoleerde bedrijfshal uitgerust met zonnepanelen. Met deze efficiënte inrichting kan de opkweek van de jonge planten straks met minimaal energiegebruik en inzet van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gerealiseerd worden. En dit past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen!”
Omvangrijk project
Het bouwproject verloopt zeer voorspoedig en de oplevering van Florensis Dinteloord staat gepland voor november dit jaar. Om klanten en relaties mee te laten kijken bij de vorderingen heeft Florensis een speciale website pagina gemaakt. Op https://www.florensis.com/nl-nl/nieuwbouwproject komen diverse betrokken leveranciers en medewerkers aan het woord. Ook voor hen blijkt dit een bijzonder en omvangrijk project te zijn.


Reacties (3)

Rudi at 16.05.2019

Ik had geen idee dat de plastic verpakking soms ook gebruikt word om te kunnen speculeren met komkommers. Als dit echt zo is dan is dat des te meer reden om snel te stoppen met het in plastic verpakken van komkommers en daar een mooi alternatief voor uit te vinden.

Martin at 16.05.2019

Je kunt er op allerlei manieren naar kijken. Ik geef de voorkeur aan een oudere komkommer die mét folie langer verkoopbaar en eetbaar blijft, dan de onverpakte komkommer die na een paar dagen door niemand meer wordt meegenomen. De winkelier gooit die weg.
Ik ben ook blij met de melk die ik tegenwoordig meer dan een week 'vers' kan houden, wat dan in feite ook oude melk is.

Peter Smulders at 21.05.2019

Kansen, beste mensen. Denk in kansen.
Waar kun je mee scoren? Retailbedrijven willen van het plastic af. Retailbedrijven willen vers product. Retailbedrijven willen dat het groenteschap zijn aantrekkingskracht als paradepaardje blijft behouden.
Welke komkommerteler staat op en zegt tegen zijn (lokale) retailbedrijf: "Dat ga ik voor jou verzorgen! Tegen een prijs die voor de consument, voor jou én voor mij interessant is.... Deal?"
En laten we daar lokaal mee beginnen.
Succes!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...