Blog: Geen moment saai

07-11-2019    08:53   |    Arne van Aalst

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Arne schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

‘Geen moment saai’, dat waren de woorden van de voorzitter toen ik in 2003 begon te werken bij telersvereniging Prominent. Nu 16 jaar later kan ik hetzelfde zeggen over mijn huidige werkgever Koppert Biological Systems, er is werkelijk geen dag saai. Dat komt mij goed uit want ik ben niet sterk in sleur of ’another day in the office’ mentaliteit.
 
Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarin ik mijn energie kwijt kan en ik moet zeggen, ik vind dat fijn. Het werkt voor mij als een soort cafeïne. Uitdagingen, het woord zegt het al, dagen je uit na te denken over oplossingen en/of oplossingsrichtingen.
 
Bladluis is zo een uitdaging een. Er is nog geen definitieve beslissing gevallen maar de kans is aanwezig dat correctiemiddelen gaan verdwijnen tegen deze plaag. Hoe gaan we dit dan oplossen met de huidige biologische producten? Welke hebben we voorhanden? Wat kunnen ze? En is het afdoende voor de teler om schone producten te telen vrij van bladluisresten?
 
Er ligt daarnaast ook nog een andere uitdaging voor met name de producenten van biologische oplossingen. Ook voor ons als Koppert.

Stel, het correctiemiddel gaat daadwerkelijk verdwijnen. Wat gaat dan de vraag worden naar de biologische producten, hoeveel en wanneer? De verwachting is dat de vraag met 4-5x zal stijgen
ten opzichte van het huidige niveau.
 
Het is voor ons, maar ook voor andere producenten, een grote opdracht om die aan die vraag te voldoen. Daarnaast maakt de onzekerheid over het correctiemiddel de uitdaging alleen nog maar groter. Ook bij onze telers merken we die onzekerheid. Het zou mooi zijn als de instanties snel helderheid hierover gaan geven.
 
Ondertussen gaan wij volop door met de productie van de producten, geen moment saai.


Reacties (1)

hans ligtenberg at 07.11.2019

slim verhaal!!!! ;-)

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

De Horti 20 aller tijden

Tijdens de Dag van de Tuinbouw kon je gisteren ook naar de 'Horti 20 aller tijden' luisteren, een lijst met...

Winnen met Oreon

Vanochtend kon je tussen 10 en 12 luisteren naar de tweede uitzending van LED’S. GO. LIVE. with Oreon op...