Bacterie mag als bestrijder van uitheemse mug

09-03-2018    10:03   |    Ctgb

Het Ctgb heeft ingestemd met de toelating van de bacterie Bacillus thuringiensis subsp. Israelensis als middel ter bestrijding van uitheemse muggen.

Het middel op basis van deze bacterie maakt niet-chemische bestrijding van muggenlarven mogelijk, waaronder die van de tijgermug. Daarvoor wordt de bacterie toegevoegd aan water waarin de muggenlarven zitten. De bacterie maakt een eiwit aan dat giftig is voor muggenlarven, maar niet voor mensen. Het middel mag alleen door professionele ongediertebestrijders worden gebruikt.

Gelijk speelveld
De Bacillus thuringiensis subsp. Israelensis is eerder al beoordeeld en toegelaten in Frankrijk. Volgens de Europese toelatingsprocedure kiest de aanvrager één lidstaat als beoordelend lidstaat, in de overige landen wordt de toelating verleend op basis van wederzijdse erkenning. Zo wordt gewerkt aan een gelijk speelveld voor alle betrokkenen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw wandje

Vandaag gaan we verhuizen! Niet naar een ander pand, maar naar nieuwe werkplekken.

VIDEO: De reis van de kerststerren

Selecta One kweekt de stek voor de poinsettia's op in Oeganda. In deze video vertelt de manager van de farm in Oeganda over de reis die de...