Alstroemeria ‘Mistral’: spierwit en CO2 neutraal

28-05-2019    09:00   |    Goedemorgen

De nieuwste, spierwitte Alstroemeria variëteit van veredelaar Royal Van Zanten heet ‘Mistral’. Een opvallende verschijning, niet alleen door de combinatie van de intens witte bloem en het donkergroene blad maar ook omdat ‘Mistral’ volledig CO2 neutraal geleverd wordt.

Dit geeft deze spierwitte bloem nog eens extra glans. ‘Mistral’ wordt geteeld door Tesselaar Alstroemeria, die deze variëteit ook onder het label Fair Flora voert. Tesselaar Alstroemeria berekent al drie jaar haar milieu footprint en heeft aanzienlijke stappen gemaakt in verduurzaming. Dat maakt de Alstroemeria, en de ‘Mistral’ in het bijzonder, tot een goede keuze voor milieubewuste bloemisten die hun klanten duurzame bloemen willen aanbieden.

Vaasleven
Mistral is spierwit, heeft een lang vaasleven en zelfs als haar bloemen nog in de knop zitten is de kleur al eenvoudig herkenbaar voor de bloemist. Voor de bloemist kan de belofte van spierwitte bloemen een bron van inspiratie zijn. Ook de naam ‘Mistral’, afgeleid van ‘Magistralis’ wat meesterlijk betekent, nodigt uit tot het maken van bijzonder bloemwerk met deze uitzonderlijke Alstroemeria.

Zuinig
De ‘Mistral’ straalt door haar intens witte bloem puurheid uit, iets wat mooi aansluit op het duurzame karakter van de Alstroemeria. De Alstroemeria-teelt in Nederland behoort tot een van de zuinigste binnen de sierteelt. Royal Van Zanten kijkt in haar veredelingsprogramma voortdurend naar kansen om de teelt verder te verduurzamen. Zo is de ‘Mistral’ niet alleen uit duizenden zaailingen geselecteerd om haar uiterlijke kenmerken, maar ook omdat het een sterke plant is die wereldwijd geteeld kan worden in lage temperaturen.

Verkrijgbaarheid
‘Mistral’ is vanaf week 22 verkrijgbaar op de klok in Aalsmeer met een verwachtte aanvoer van 10.000 stelen per week. De ‘Mistral’ is jaarrond verkrijgbaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

We zeggen weer: Bonjour le Tour!

Oké, Tom Dumoulin is dit jaar niet van de partij, maar dat weerhoudt ons niet om vanaf maandag weer te starten met het Horti Tourspel...