Aanmelding geopend voor Studio RoboCrops

Aanmelding geopend voor Studio RoboCrops

Covid-19 toont aan dat het relevanter is dan ooit om betrouwbare Robots voor de kas te ontwikkelen. Daarom verbindt RoboCrops ook deze zomer robotontwikkelaars, telers en tech-bedrijven met elkaar. Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor Studio RoboCrops, een serie online lunchlezingen over robotica in de glastuinbouw.

Studio RoboCrops is voortgekomen uit het verlangen om de ontwikkeling van autonome oogstsystemen te versnellen. Het bestaat uit drie digitale evenementen, waarin inzichten op het gebied van oogsten in glastuinbouw en de belangrijkste uitdagingen gedeeld worden. Bedrijven gespecialiseerd in automatische oogstsystemen van over heel de wereld presenteren zich daarbij aan Nederlandse landbouwpioniers, investeerders, telers, analisten en andere geďnteresseerden.

Studio RoboCrops Editie #1: Oogsttechnologie (oa paprika, komkommer, aardbei)
21 juli -11-13 uur
Bedrijven pitchen hun oogstoplossingen, waar telers en andere specialisten uit de glastuinbouw op kunnen reageren. Tevens een overzicht van de huidige oogsttechnologie: welke ontwikkelaars zijn bezig met een commerciële oogstrobot voor de kas? Welke innovaties zijn er momenteel te vinden?

Studio RoboCrops Editie #2: Tomatenoogst
28 juli 11-13 uur
De focus ligt op technologie en ontwikkelaars binnen de tomatensector (snack, tros, los). Wat is de huidige status van de ontwikkelingen? Welke waarde voegt technologie toe, naast het vervangen van arbeid? Wat zijn de uitdagingen voor het ontwikkelen van een commerciële robot.

Studio RoboCrops Editie #3: Overige robots in de kas
4 augustus 11-13 uur
Wat bestaat er naast oogstrobots aan robotisering in de kas? Hoe ver is oogstvoorspelling en wat zijn innovaties op het gebied van plantgezondheid? Voor welke toepassingen zoeken telers zo snel mogelijk een robot-oplossing?

De voertaal van Studio RoboCrops is Engels. Aanmelden kan via https://robocrops.tech/#studio

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v