Horeca Food Waste Challenge boekt resultaat

Horeca Food Waste Challenge boekt resultaat

Jaarlijks wordt er in Nederland 5 miljard kilo voedsel verspild. 20% daarvan gaat verloren in de horeca. Dat moet anders, vinden de horecaondernemers die momenteel werk maken van voedselverspilling in de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant.

Op 8 april jl. vond de aftrap van de challenge plaats bij Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch in de vorm van een inspiratiesessie. De Bossche wethouder Ralph Geers heette de deelnemers welkom. De afgelopen 4 weken gingen de horecaondernemers en koks met de tips uit de inspiratiesessie aan de slag. ‘Gooi de vuilnisbak eens om en kijk wat je ermee kunt doen’ was het devies. Tussentijdse metingen laten al een flinke besparing zien.

De challenge in 2022 leverde 25% minder voedselverspilling op. Wat wordt de winst dit jaar? Op 13 mei worden de resultaten bekend gemaakt tijdens een verspillingsvrij slotevent bij Koning Willem I College in Oss. Dan wordt ook duidelijk wie de winnaar is. Tijdens het slotevent geeft culinair adviseur en keukenmanager Robert Siedenburg, een rasechte Dutch Cuisine kok, tips en tricks en praktische antwoorden op vragen als: Waar begin je? Hoe steek je een menukaart in? Wat is de invloed op de keten? Wat is de beleving van je gast?

De Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant is een initiatief van RNOB in samenwerking met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Koninklijke Horeca Nederland, Koning Willem I College en wastewatchers.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v